Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Rosenberg, Uwe

Review van Boonanza: Het Dobbelspel

"Na het bekende kaartspel nu het Boonanza dobbelspel!"

Bitmoji chester

— Chester

Nadat mijn huwelijk Boonanza (het kaartspel) had doorstaan durfden mijn vrouw en ik het ook aan om het dobbelspel uit te proberen. Het kan met 2 tot 5 spelers gespeeld worden, en duurt ongeveer 20-30 minuten. Het is een opzichzelfstaand spel, dus je hebt het kaartspel er niet bij nodig. De regels zijn nóg makkelijker dan het orginele spel, en omdat het zo compact is kun je bijna overal wel even snel spelen (De binnenkant van de doos is het bord).

De opzet is simpel: Iedereen krijgt een kaart met 5 opdrachten. Degene die aan de beurt is mag meerdere keren de dobbelstenen werpen, maar moet iedere keer minimaal 1 “boon” in het veld leggen om door te kunnen. Als je echt geen 1 dobbelsteen kunt gebruiken mag je 1 keer per beurt de gele boon inzetten om opnieuw te gooien. Dit geeft wel de andere spelers een extra kans om hun opdrachten te volbrengen, dus het is niet altijd de beste keuze.

Als je 3 opdrachten van je kaart hebt gespeeld kun je er voor kiezen om de kaart te “oogsten” voor een overwinningspunt, maar het levert meer op om 4 of 5 opdrachten te behalen. Dan krijgt je 2 of 3 overwinningspunten. De eerste speler die 10 punten behaald heeft gewonnen, dus het kan snel gaan!

De vormgeving is weer zoals je kunt verwachten lekker cartoony en het sluit naadloos aan op de eerder uitgebrachte spellen. Hoewel je elkaar nog steeds flink tegen kunt zitten, is het dobbelspel in vergelijking met de orginele boonanza lekker ontspannen. Als je zin hebt in een makkelijk, kort spel, waar je niet al te veel moeilijke keuzes hoeft te maken dan kun je gerust hier voor gaan! Wij pakken het er ’s avonds regelmatig even bij als we even niets te doen hebben.

Boonanza het dobbelspel is bedacht door Uwe Rosenberg en wordt uitgegeven door 999 Games.

Bitmoji chester

Deze review van Boonanza: Het Dobbelspel is geschreven door Chester.
Lees alle reviews van Chester

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Compact en makkelijk uit te leggen, dus je bijna overal te spelen."

Bitmoji chester

— Chester

Koop Boonanza: Het Dobbelspel bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Boonanza: Het Dobbelspel

Omschrijving van Boonanza: Het Dobbelspel


Boonanza: Het Dobbelspel komt uit de Boonanza Spelfamilie. Boonanza: Het Dobbelspel is een Familiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Boonanza: Het Dobbelspel duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Boonanza: Het Dobbelspel staat in het Engels bekend onder de naam Würfel Bohnanza. Boonanza: Het Dobbelspel is ontworpen door Uwe Rosenberg en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games & AMIGO. .

Koop Boonanza: Het Dobbelspel bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1667903344399", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000098229725","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Boonanza%3A%20Het%20Dobbelspel%20Dobbelspel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.