Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

100 minuten

Moeilijkheid

Review van Dinosaur Island

"Bouw je eigen dinopark."

Rachel

— Rachel

Dinosaur Island van Pandasaurus games is een heel erg mooi spel.   

Te spelen vanaf 8 jaar, 1-4 spelers, 90-120 minuten. 

Doel van het spel 

Het bouwen van je eigen dinopark staat centraal in het spel. Samen met onderzoekers en specialisten bouw je een mooi park met dinowinkeltjes, restaurants en andere toffe attracties. Het doel is het bouwen van een zo mooi mogelijk park. Wie veel bezoekers trekt zorgt voor goede inkomsten, waardoor je je park steeds verder kan ontwikkelen. Daarnaast moet je blijven beseffen dat je met gevaarlijke dino’s werkt, dus je beveiliging moet te allen tijde goed zijn, anders kan het slecht aflopen met je bezoekers. Wie aan het einde van het spel de meeste ‘victory points’ heeft, heeft gewonnen.  

Spelverloop 

Elke speler heeft een eigen park en laboratorium voor zich liggen. Het spel wordt gespeeld in elke keer 5 fases. Deze fases blijven zich herhalen totdat minimaal 5 van de 6 gekozen objective (doel)kaarten zijn volbracht. 

  1. Research fase 
  2. Market fase 
  3. Worker fase 
  4. Park fase 
  5. Cleanup fase 

  • In de Research Fase ga je DNA verzamelen en dinorecepten verzamelen zodat je in fase 3 dino’s kan ontwikkelen. 
  • In de Market Fase, kan je gaan shoppen. Je kan nog meer DNA kopen, maar ook een winkel, restaurant of achtbaan. In deze fase kan je ook je lab verder ontwikkelen en extra specialisten inhuren, zodat je je taken nog sneller en beter kan uitvoeren. 
  • In de Worker Fase kan iedereen zelf aan de gang en hoef je niet te wachten op andere spelers. In je laboratorium kan je dino’s ontwikkelen. Zodra je een dino heb gemaakt, mag je deze in je park plaatsen. Zodra je een dino plaatst, gaat het ‘excitement level’ van je park omhoog, waardoor je in fase 4 meer bezoekers trekt. Maar let op, als je een dino plaatst gaat ook je ‘threat level’ omhoog. Dus hoe meer gevaarlijke dino’s, hoe beter je ook moet letten op je beveiliging.
  • In de Park Fase komen de bezoekers aan bod. Hoe spannender je park is, hoe meer bezoekers. Staat je ‘excitement level’ op 5, dan krijg je 5 bezoekers. Elk gele bezoeker levert geld op. Elke roze bezoeker is een ‘hooligan’. Dit zijn niet betalende bezoekers waar je eigenlijk alleen maar last van hebt. Al je bezoekers plaats je net buiten je park en mag je nu één voor één in je park plaatsen, mits je daar genoeg plaats voor hebt. Als je een bezoekers daadwerkelijk bij een attractie kan plaatsen levert deze extra geld of een overwinningspunt op.
Bezoekers
  • In de Clean Up Fase wordt het spelbord weer in orde gemaakt voor de volgende ronde. Er komen nieuwe dinorecepten op het veld. En de market wordt ook weer aangevuld. Alle bezoekers gaan terug in de zak en de volgende speel ronde kan beginnen.  

Bij de start van het spel kan je kiezen voor een kort, medium of lang spel. Aan de hand van de keuze die je maakt kies je een aantal ‘objective’ kaarten. 6 long/medium of short objective kaarten. Als 5 van deze kaarten zijn volbracht stopt het spel. Op een kaart staat bijvoorbeeld ‘bouw 4 attracties’, of ‘ontwikkel 6 verschillende dino’s’.   

Conclusie 

We hebben het spel met zijn vieren gespeeld. We vonden het erg leuk om te spelen. Het duurt wel een paar games voordat je er echt goed inzit. Het is echt een heel mooi uitgebreid spel waar goed over is nagedacht. Het is echt leuk dat je je eigen speelduur kan kiezen. En door de verschillende opdrachtkaarten is het spel elke keer net weer een beetje anders. 

Let er wel op dat dit spel in het Engels is uitgegeven. Op de doos staat vanaf 8 jaar, maar dan moeten de kinderen natuurlijk wel goed Engels begrijpen.

Maar terug naar het spel, het is heel erg mooi gemaakt, het speelt ontspannen en gezellig. En met een paar dino-gekkies erbij is het nog leuker. Dinosaur Island is bedacht door Jonathan Gilmour & Brian Lewis en uitgegeven door Pandasaurus Games.  

De Spelletjes Vrienden LogoIn samenwerking met De Spelletjes Vrienden mogen wij een aantal spellen reviewen die al even op onze wishlist staan. Zo gaan we in deze serie Dune ImperiumDinosaur Island & Jaws of the Lion uitproberen. 

 

Rachel

Deze review van Dinosaur Island is geschreven door Rachel.
Lees alle reviews van Rachel

Dit spel hebben wij ontvangen van De Spelletjes Vrienden, dit is geen betaalde reclame.

"Extra leuk met dino-gekkies. "

Rachel

— Rachel

Koop Dinosaur Island bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Dinosaur Island

Omschrijving van Dinosaur Island


Dinosaur Island is een Expertspel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Dinosaur Island duurt gemiddeld 100 minuten en scoort qua moeilijkheid 3 ster(ren) . Dinosaur Island wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Pandasaurus Games. Je koopt Dinosaur Island bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Dinosaur Island bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Uitbreidingen op Dinosaur Island

Deze spellen kun je samen met Dinosaur Island spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.