Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-2 spelers

Leeftijd

Vanaf 16 jaar

Speelduur

150 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

Identity Games

Identity Games

Review van Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist

Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist (een best lange naam, voor een spel ) is een escape room gecombineerd met puzzelen (een legpuzzel). Ik kende het nog niet, dus ik was erg benieuwd naar deze escape room. 

Escape Room The Game Puzzle Adventures

Het verhaal

Als beginnend agent ga je een kijkje nemen bij een huis waar een alarm afgaat. Als je naar binnenstapt, sluit de deur achter je en kan je niet meer naar buiten. Ondertussen ligt er wel een lijk in de kamer. Het is aan jullie om het raadsel op te lossen en te ontsnappen.

Escape Room the Game Puzzle Adventure - Identity Games
Je mag de vakjes alleen openen als je instructies krijgt.

In het eerste vakje dat je opent zitten een aantal puzzelstukjes en wat extra’s. Als je met twee spelers speelt, zal de een de instructies lezen en de ander zal alvast beginnen aan de legpuzzel. Om niet te veel te verklappen zal ik niet te veel in detail treden. Maar een puzzel maken als je niet weet wat je puzzelt duurt altijd langer dan als je een voorbeeld hebt. Het puzzelen is wel leuk om te doen.

Codes invoeren

De methode waar je je code mee controleert vind ik heel leuk. Je maakt namelijk gebruik van een puzzeldecoder.

Escape Room the Game Puzzle Adventure - Identity Games - Puzzel Decoder
Puzzeldecoder

Op de puzzelstukken zie je cijfers 1 tot en met 6 staan. Elk onderdeel van de code zal dus een van deze getallen zijn. Het eerste getal vul je in bij ‘A’, het tweede bij ‘B’, enz.

Escape Room the Game Puzzle Adventure - Identity Games - Puzzel Decoder voorbeeld
Voorbeeld

Als je de code gekraakt denkt te hebben, leg je de puzzelstukken in de juiste volgorde op de decoder. Je telt de rode en de groene nummers bij elkaar op en verplaatst het wiel. In het voorbeeld is het +3+1-2-1=+1, wat inhoudt dat je de stukjes een kwart met de klok meedraait.
Als de code klopt, komt hier een logische combinatie uit. Het figuur links bovenin laat de vorm van het symbool zien, rechtsboven in laat zien welke kleur het vakje is, linksonder laat zien welke kleur het streepje van het symbool is en rechtsonder laat zien welk figuur in het symbool staat. Klinkt nu ingewikkeld, maar het is best logisch als je de foto met de vakjes bekijkt.

Waar je bij andere escape rooms soms strafpunten krijgt als je een fout maakt, heb je dat hier niet. Je ziet gewoon dat de combinatie niet klopt en gaat weer door met ontrafelen.

Conclusie

Ik vind de combinatie van een escape room met een legpuzzel leuk gevonden. Puzzelen heeft altijd wel wat ontspannens, terwijl je soms een beetje stress krijgt van een escape room vanwege een tikkende klok.
De puzzeltjes in de kamers waren niet al te moeilijk op te lossen, maar we waren wel lang bezig met het hele spel in zijn totaliteit. Wij hebben het uiteindelijk in twee keer gespeeld, omdat het op een gegeven moment te lang duurde wat ons betreft. Ondanks dat het lang duurde vind ik het wel een leuke escape room. Een groot voordeel is dat je de escape room door kan geven aan anderen, zo kunnen meerdere spelers plezier hebben van het spel. Ik vind persoonlijk een escape room die je maar eenmalig kan spelen vanwege knippen, tekenen, scheuren en dergelijke altijd een beetje zonde.

Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist wordt uitgegeven door Identity Games en het kan met 1 of 2 spelers gespeeld worden, een derde persoon zou eventueel wel kunnen, maar ik zou zeker niet meer doen. Op de doos staat dat je het spel vanaf 16 jaar kan spelen, ik was eventjes bang dat dit misschien met enge/griezelige dingen te maken heeft, maar gelukkig is dat niet zo. Het heeft er denk ik gewoon mee te maken dat je het spel maar met twee spelers speelt en het anders gewoon te lastig is.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist


Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist komt uit de Escape Room The Game Spelfamilie. Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist is een Familiespel dat door 1-2 spelers gespeeld kan worden vanaf 16 jaar. Een spelletje Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist duurt gemiddeld 150 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Identity Games. .

Koop Escape Room The Game: Puzzle Adventures – Secret of the Scientist bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671031732077", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000023775110","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Escape%20Room%20The%20Game%20Puzzle%20Adventures%20-%20Secre...","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.