Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 16 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

Identity Games

Identity Games

Review van Escape Room The Game

In deze 4 super spannende races tegen de klok werk je samen met je team aan de oplossingen van verschillende puzzels om uiteindelijk uit de Escape Room te ontsnappen.

Van dit spel zijn wereldwijd al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. En Escape Room The Game is ook nog eens Speelgoed van het Jaar 2016 geweest. Dit maakte ons erg benieuwd.

Escape Room The Game

De doos bevat 4 escape rooms + een kort introductiespel om de mechanismes onder de knie te krijgen en te ontdekken hoe de Chrono Decoder werkt.  De moeilijkheid van deze escape rooms loopt uiteen van niveau 2 tot 4.

De Escape Rooms in dit spel:

  • The Basement (intro spel)
  • Prison Break (niveau 2)
  • Virus (niveau 2)
  • Nuclear Countdown (niveau 3)
  • Temple of the Aztec (niveau 4)

Escape Room The Game

De Chrono Decoder, een electronisch apparaat met daarop de aftelklok die aftelt van 60 minuten naar 0. Op dit apparaat zitten ook allerlei hulpmiddelen die je bij het oplossen van de puzzels nodig hebt, maar hier mag ik je verder natuurlijk niets over vertellen . Verder maakt dit apparaat nog allerlei geluiden waardoor de druk lekker wordt opgevoerd.

In het spel zitten heel veel verschillende sleutels (4 setjes van 4 sleutels). Op deze sleutels staan allerlei letters, getallen en vormen die je nodig hebt om de puzzels op te lossen. 4 sleutels vormen een code. En in de Chrono Decoder zitten 4 sleutelgaten waarin deze sleutels geplaatst moeten worden. Maar pas op, gebruik je de verkeerde sleutels of zitten ze niet in de juiste volgorde dan is de code incorrect en gaat er 1 minuut van je tijd af. Heb je de juiste sleutels gebruikt dan kun je door naar het volgende deel van de puzzel.

Escape Room The Game

Heb je alle puzzels binnen de tijd af? Gefeliciteerd, jullie zijn ontsnapt uit de Escape Room!

Er zijn ondertussen heel wat verschillende escape room spellen te koop. Maar wat dit spel uniek maakt is vooral de Chrono Decoder. En dat er maar liefst 4 escape rooms in 1 doos zitten is ook grote plus voor dit spel. Verder zijn de thema’s mooi uitgewerkt en is het speelmateriaal van uitstekende kwaliteit.

De elementen in de spellen waarop je moet schrijven(en dus normaal gesproken onbruikbaar zijn voor een volgende keer), kun je vanaf de website gewoon opnieuw uitprinten. Wat heel sympathiek is van Identity Games, want hierdoor kun je als je alle spellen hebt gespeeld hem gewoon nog een keer door je vrienden laten spelen.

Escape Room The Game

Als je enthousiast bent na het spelen van deze set, dan is er ook nog een hele serie uitbreidingssets beschikbaar waarbij je de Chrono Decoder uit dit basisspel moet gebruiken.

Escape Room – The Game van Identity Games is dus een coöperatief spel, waarin je alleen met goed teamwork de raadsels en puzzels oplost en binnen de tijd kunt ontsnappen! Wij vinden dit een heel geslaagd spel, en zijn zeker benieuwd naar de uitbreidingen en andere spellen in de serie.

Je kan Escape Room – The Game spelen met 3 tot 5 spelers van 16 jaar of ouder. Één spel duurt ongeveer een uur.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Escape Room The Game is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Escape Room The Game bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Escape Room The Game

Omschrijving van Escape Room The Game


Escape Room The Game komt uit de Escape Room The Game Spelfamilie. Escape Room The Game is een Familiespel dat door 3-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 16 jaar. Een spelletje Escape Room The Game duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Escape Room The Game wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Identity Games. Je koopt Escape Room The Game bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Escape Room The Game is winnaar van de Speelgoed van het Jaar 2016 – Winnaars.

Koop Escape Room The Game bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594376981977", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000059020959","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Escape%20Room%20The%20Game%20basisspel%20-%20Gezelschapsspel","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.