Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Knizia, Reiner

Review van Lost Cities – Het Bordspel

"Ga mee op expeditie naar de legendarische Lost Cities"

— Jeroen & Rianne

Houd jij van spanning en ga je graag op avontuur? Ga dan mee op expeditie naar de legendarische Lost Cities. We gaan op zoek naar vijf lang verloren steden. Maar zet je schrap want je zult water, woestijn, rotsen, lava en de jungle moeten trotseren om er te komen.

Lost Cities is een bordspel voor 2 tot 4 spelers. Het spel is ontworpen door Reiner Knizia en uitgegeven door 999 games. Het spel kan gespeeld worden door spelers vanaf 10 jaar en de spelduur ligt rond de 40 minuten. Niet genoeg tijd? Dan is er ook een korte versie van het spel.

Doos Lost cities het bordspel review door Jeroen & Rianne
De Doos en enkele kaarten

Doel van het spel

In dit spel ga je op expeditie, met als doel: de legendarische Lost Cities. Hoe verder je komt, hoe meer punten je wint. Maar loopt je expeditie niet zo goed, dan riskeer je de punten te verliezen. Degene met de meeste punten aan het eind van het spel wint.

Hoe speel je Lost Cities?

Lost Cities bestaat uit drie rondes. Je begint de ronde met 8 handkaarten, als je aan de beurt bent speel je eerst een van deze handkaarten. Met deze kaart kun je een expeditie starten, je al geopende expeditie voortzetten of je kunt een kaart afleggen. Na het spelen van de kaart mag je een kaart pakken van de gedekte stapel of van een van de aflegstapels.

Lost cities het bordspel review door Jeroen & Rianne
Begin van het spel

Als je een expeditie gaat starten wil je een kaart met een zo laag mogelijk getal erop open neerleggen. Je mag er namelijk geen kaarten met een lager getal op neerleggen. Vervolgens zet je een speelstuk op het eerste veld van de omgeving die je gaat verkennen. Het grote speelstuk, de expeditieleider, verdubbelt het aantal punten die je in deze ronde haalt. Let op, haal je minpunten, dan worden deze ook verdubbelt.

Als je verder wil komen in jouw expeditie leg je een kaart van deze omgeving neer met een gelijke of hogere waarde dan dat er voor je op tafel ligt. Dan mag je je speelstuk verplaatsen naar een volgend vakje. Onderweg kun je artefacten tegenkomen die eind van het spel extra punten opleveren. Ook kun je onderweg extra punten verzamelen of via de etappefiches extra stappen zetten. Al met al zal je reis zeker niet saai zijn.

Lost cities het bordspel review door Jeroen & Rianne
Halverwege het spel

De ronde eindigt wanneer het 5e speelstuk over de brug is gestapt. Er volgt vervolgens een puntentelling waarnaar je het voorgaande proces nog tweemaal herhaald. Na de derde ronde volgt er een eindtelling waarbij je ook de artefacten in kunt ruilen voor punten. Degene met de meeste punten wint.

Conclusie

Lost Cities is een ontzettend leuk bordspel waar je uren speelplezier mee kunt beleven. Zowel voor de familie als voor een gezellige avond met vrienden. Het spel is niet moeilijk en makkelijk aan anderen uit te leggen. Maar dit maakt het spel zeker niet saai. Beleef het zelf. Durf jij het avontuur aan?

Deze review van Lost Cities – Het Bordspel is geschreven door Jeroen & Rianne.
Lees alle reviews van Jeroen & Rianne

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Lost Cities is een ontzettend leuk bordspel waar je uren speelplezier mee kunt beleven"

— Jeroen & Rianne

Koop Lost Cities – Het Bordspel bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Lost Cities – Het Bordspel

Omschrijving van Lost Cities – Het Bordspel


Lost Cities – Het Bordspel komt uit de Lost Cities Spelfamilie. Lost Cities – Het Bordspel is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Lost Cities – Het Bordspel duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Lost Cities – Het Bordspel is ontworpen door Reiner Knizia en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Lost Cities – Het Bordspel bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Lost Cities – Het Bordspel is winnaar van de International Gamers Awards 2000 – Winnaars.

Koop Lost Cities – Het Bordspel bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

De Lost Cities Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Lost Cities Spelfamilie

Lost Cities - Het Kaartspel

Lost Cities – Het Kaartspel

Review door Mario
Bordspellen - Lost Cities - Rivalen Kaartspel

Lost Cities – Rivalen

Lost Cities- Dobbelspel 999 Games

Lost Cities: Dobbelspel

Review door Remon & Chantal

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.