Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Knizia, Reiner

Review van Lost Cities – Het Kaartspel

"Dit is een vrij eenvoudig kaartspelletje, maar wel met een bijzonder hoog “nog een potje?” gehalte."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

— Mario

We gaan op expeditie naar niet 1, niet 2… maar wel 5 verschillende plekken op aarde, op zoek naar onontdekte locaties. Maar we hebben een geduchte concurrent die toevallig exact hetzelfde van plan is.

Lost Cities is een 2-persoons kaartspel waarin je in 3 rondes de concurrentiestrijd aangaat met jouw medespeler. Jullie kunnen in iedere ronde allebei 5 verschillende expedities opzetten naar de woestijn, het regenwoud, het eeuwige ijs, de diepzee of een vulkaan.

Lost Cities Kaartspel

Ieder expeditie die je onderneemt kost natuurlijk geld, je moet per expeditie dan ook genoeg verdienen om niet in de schulden te komen. Je kan je winst vermenigvuldigen door weddenschappen aan te gaan voorafgaand aan je expeditie, daarmee kun je je winst verdubbelen tot zelfs verviervoudigen. Maar verdien je niet genoeg aan de expeditie om je kosten te dekken.. dan zorgen deze weddenschappen er juist voor dat je verlies wordt vermenigvuldigt en je dus een flink aantal minpunten behaalt.

Lost Cities Kaartspel

SPELVERLOOP

Het spel bestaat uit 60 kaarten, 12 van iedere kleur. Per kleur 3 wedkaarten en de getallen 2 t/m 10. We schudden de stapel en delen aan beide spelers 8 kaarten uit. Iedere speler gaat in het spel per kleur een rijtje kaarten per kleur neerleggen, iedere kleur stelt een expeditie voor.

Als je aan de beurt bent dan doe je 2 dingen:

  • Leg een kaart

Kies een van de kaarten uit je hand en leg deze voor je neer op een van jouw expedities. Wedkaarten mag je neerleggen zolang je nog geen getallen van de betreffende kaart hebt neergelegd. Iedere wedkaart verhoogt je winst… of je verlies.

Iedere expeditie kun je dus beginnen met eventuele wedkaarten. En daar bovenop de getallen, van laag naar hoog. Iedere expeditie die je start kost 20 punten. Je moet dus per expeditie minimaal 20 punten te verdienen om je kosten te dekken. Eindig je in de plus dan vermeerderen je eventuele wedkaarten je winst. Maar eindig je in de min dan wordt juist je verlies vermeerderd. Expedities die je niet bent gestart kosten je geen 20 punten.

In plaats van een kaart aan je eigen expedities aan te leggen mag je ook een kaart bovenop een van de 5 aflegstapels per kleur neerleggen.

Lost Cities Kaartspel

  • Pak een kaart

Aan het eind van je beurt pak je een kaart. Je pakt óf de bovenste kaart van de gesloten trekstapel. Óf je pakt de bovenste kaart van een van de vijf aflegstapels per kleur. Zodra iemand de laatste kaart trekt van de  gedekte stapel is de ronde afgelopen en gaan jullie allebei de score tellen. Zo speel je 3 rondes. Wie de hoogste totaalscore heeft wint Lost Cities.

Lost Cities Kaartspel

Conclusie

Lost Cities, uitgegeven door 999 Games, is een vrij eenvoudig kaartspelletje, maar wel met een bijzonder hoog “nog een potje?” gehalte.

Je hebt het binnen 2 minuten uitgelegd aan een nieuwe speler. En in een half uur speel je 3 rondes.

Een leuk en lekker vlot kaartspelletje met een beetje geluk, redelijk wat tactiek en een hoop lol voor 2 personen.

Lost Cities is ontworpen door Reiner Knizia die we natuurlijk ook kennen van onder andere L.A.M.A, Regenwormen, My City en El Dorado. Ondertussen zijn er ook een Lost Cities Bordspel en een Lost Cities Dobbelspel uitgebracht, waar we uiteraard ook reviews over hebben geschreven.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Lost Cities – Het Kaartspel is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Een leuk en lekker vlot kaartspelletje met een beetje geluk, redelijk wat tactiek en een hoop lol!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

— Mario

Koop Lost Cities – Het Kaartspel bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Lost Cities – Het Kaartspel

Omschrijving van Lost Cities – Het Kaartspel


Lost Cities – Het Kaartspel komt uit de Lost Cities Spelfamilie. Lost Cities – Het Kaartspel is een Familiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Lost Cities – Het Kaartspel duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Lost Cities – Het Kaartspel is ontworpen door Reiner Knizia en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Lost Cities – Het Kaartspel bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Lost Cities – Het Kaartspel bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594387373781", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000089066407","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Lost%20Cities%3A%20Het%20Kaartspel","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.