Unboxing Video
Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Hargrave, Elizabeth

Review van Wingspan – Oceanië

Uitbreiding op Wingspan

Dit is de tweede uitbreiding van de Wingspan-serie. Als echte vogelaar heb je kennis gemaakt met veel verschillende soorten vogels. Met deze uitbreiding maakt je kennis met het gebied Oceanië. Hier kun je 95 nieuwe vogelsoorten ontdekken uit Australië, Nieuw-Zeeland en de vele omliggende eilanden. Deze uitbreiding speel je in combinatie met het basisspel ‘Wingspan’. Naast het basisspel en de uitbreiding Oceanië, kun je ook Wingspan uitbreiding: Europa toevoegen voor nog meer verschillende vogels.

Spel Uitbreiding Wingspan - Oceanië

Wat is nieuw?

Omdat Wingspan Oceanië wordt gespeeld met Wingspan als basis gelden dezelfde regels.

De grootste verandering is de nieuwe voedselbron ‘Nectar’. Er zijn nieuwe dobbelstenen waardoor je een nectarfiche kunt pakken. De nectar kun je gebruiken om vogels mee te betalen, vogelkaarten te krijgen, maar ook om extra voedsel te mogen pakken. Deze extra regels staan op de nieuwe spelertableaus die je ook bij deze uitbreiding krijgt.

Spel Uitbreiding Wingspan - Oceanië

Naast de nectar krijg je in deze uitbreiding ook extra eieren. Deze nieuwe gele eieren hebben geen invloed op het spel, wel maakt het spel nog kleurrijker dan het al was.

Ook zijn er extra ‘doelentegels’ toegevoegd die je punten kunnen opleveren aan het einde van de rondes.

Spel Uitbreiding Wingspan - Oceanië

In de stapel vogelkaarten die je krijgt, zitten ook ‘gele’ vogelkaarten met een actie die aan het einde van het spel wordt uitgevoerd. Ook loopvogels doen mee, deze vogels kunnen dus niet vliegen en hebben geen vleugelwijdte. Voor elke vogeleigenschap of bonuskaart die betrekking heeft op vleugelwijdte gelden deze vogels als jokers.

Spel Uitbreiding Wingspan - Oceanië

Conclusie

We waren erg benieuwd naar deze uitbreiding. We vinden het basisspel Wingspan al erg compleet, maar met deze uitbreiding geeft het toch de mogelijkheid om links en recht wat extra punten binnen te slepen. Je moet goed opletten welke vogels je kiest en in welke volgorde. Zo kun je de ‘gele’ vogelkaarten beter bewaren voor latere rondes, omdat ze je tijdens het spel niet veel voordelen opleveren. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om punten te sparen, daardoor kiest iedere speler voor een eigen tactiek. Het is soms lastig om in te schatten wie er voorstaat, maar daardoor blijf je zoeken naar de beste vogels voor de beste combinaties. Je begint het spel rustig, omdat je niet veel dobbelstenen of kaarten mag pakken. Het is daarom slim om in het begin vogels te spelen die je tijdens het spel een extra kaart, eieren of een extra voedselfiche opleveren. Wingspan is een leuk en tactisch familiespel, wat je van 1-5 spelers kunt spelen vanaf 10 jaar.

Spel Uitbreiding Wingspan - Oceanië

Een spelletje Wingspan – Oceanië duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2.5 sterren . Wingspan – Oceanië is bedacht door Elizabeth Hargrave en wordt in Nederland & België uitgegeven door 999 Games.

Sil & Laura Reviewers Spellenbunker

Deze review van Wingspan – Oceanië is geschreven door Sil & Laura.
Lees alle reviews van Sil & Laura

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Wingspan – Oceanië bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Lees ook het interview met Jamey Stegmaier van Stonemaier games.

Omschrijving van Wingspan – Oceanië


Wingspan – Oceanië is een uitbreiding op Wingspan. Wingspan – Oceanië is een Strategiespel dat door 1-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Wingspan – Oceanië duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2.5 ster(ren) . Wingspan – Oceanië staat in het Engels bekend onder de naam Wingspan Oceania. Wingspan – Oceanië is ontworpen door Elizabeth Hargrave en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games & Stonemaier Games. Je koopt Wingspan – Oceanië bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Wingspan – Oceanië bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Wingspan – Oceanië is een uitbreiding op:

Een van deze spellen heb je nodig om Wingspan – Oceanië te kunnen spelen

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.