Spellenbunker website is live bordspellen kaartspellen reviews

Nieuw en uniek platform voor bordspellen gelanceerd

donderdag 10 september 2020 AUTEUR: Mario Kerkhof LEESTIJD: 5 minuten

Rotterdam, 8 September 2020 - Afgelopen zondag is de website van Spellenbunker live gegaan. Een nieuw en uniek platform boordevol met informatie & nieuws over (bij de lancering)meer dan 700 bordspellen en kaartspellen. Spellenbunker plaatst regelmatig reviews, previews en toplijstjes over de spellen. Ook word je op de hoogte gehouden van nieuwe releases en nieuwsberichten uit de spellenwereld.

Het doel van Spellenbunker is om iedereen te interesseren in spellen, en de leukste bordspellen te promoten bij een breder publiek. Beginnende gamers die eens wat anders willen dan Monopoly, willen we bekend maken met al die leuke familiespellen die er zijn. En de spelers van die familiespellen willen vaak na verloop van tijd ook wel wat meer uitdaging. Die spelers informeren we dan weer over alle verschillende expertspellen die er zijn. Er zijn zoveel verschillende spellen met verschillende thema’s, spelmechanismen, duur en van eenvoudig tot zeer moeilijk, dat mensen door de bomen het enorme spellenbos niet meer zien. Maar nu is nu is er dus ook een website waar al die spellen overzichtelijk verzameld zijn, en waarop je op allerlei manieren kunt zoeken en filteren, nieuwe spelletjes kunt ontdekken en inspiratie kunt opdoen.

Spellenbunker website is live bordspellen kaartspellen reviews
De Spellenbunker website is live!

Spellenbunker.nl is de leukste Nederlandstalige website voor bordspellen waarop je uren kunt doorbrengen op zoek naar leuke spellen. Spellen in alle soorten en maten krijgen bij ons een kans, of wij ze zelf nou leuk vinden of niet. Uiteraard zijn we eerlijk in onze reviews maar we geven geen cijfers aan de spellen. We willen juist aan de hand van de reviews en informatie duidelijk maken bij welk type speler het spel past, zonder te oordelen over iemands smaak.

Liefde voor Bordspellen

Bord-en kaartspellen zijn al jaren een compleet uit de hand gelopen hobby van Mario Kerkhof, de man achter Spellenbunker. Ooit 20 jaar geleden begonnen met De Kolonisten van Catan en Carcasonne… en nu kasten vol met bordspellen. De expert-spellen zoals ScytheBrassTerraforming Mars & Viticulture zijn favoriet, maar je kan me altijd wakker maken voor een leuke filler-games zoals Railroad-InkRegenwormen, & Sushi-Go. Ook familiespellen als Machi KoroSplendor & Azul komen bij ons in huis regelmatig op tafel.

Spellenbunker is dus gemaakt met heel veel liefde voor spelletjes. Mario heeft deze website gebouwd in WordPress met zijn bedrijf Codebunker uit Rotterdam. Het webdesign en het ontwerp van het logo zijn gemaakt door Lindsey Tates van Studio Maker.

Alle spellen

Alle spellen die in België en Nederland te koop zijn willen we een plekje geven op de site. Ook alle uitgevers van bordspellen hebben een eigen plekje op de website. We willen daarbij ook zeker de kleine spellenmakers & kickstarters een podium geven, dat soort initiatieven willen wij graag gaan ondersteunen met ons platform. Maar ook de spellen waar wel interesse voor is, maar die nog niet uitgegeven worden in de Benelux, zullen op de site worden belicht. Zo zijn er al spellen voor review naar ons onder weg vanuit Canada, Singapore, Spanje & Korea.

Quotes over Spellenbunker van NOX' Spellenzolder en Het Spellenspektakel
Quotes over Spellenbunker van NOX’ Spellenzolder en Het Spellenspektakel

Steuntje in de rug voor de lokale spellenwinkel

De lokale ondernemers, zoals de spellenzaak op de hoek, hebben het vaak zwaar. Hoewel de spellenwereld de laatste jaren enorm aan het groeien is, zijn mensen tijdens de Corona-crisis meer online gaan kopen. Daarom is een van de plannen dan ook om die spellenwinkels veel meer te gaan promoten. Daar zijn we nu plannen voor aan het smeden. Een eerste stap daarin is de shopfinder waarin we alle spellenwinkels uit Nederland en België overzichtelijk op een kaart tonen met daarbij al hun informatie.

#SPELLENBUNKERFESTIVAL

De lancering van de website gaat samen met een grote actie op Instagram en Facebook, onder de hashtag #spellenbunkerfestival, waarin we 8 dagen lang (t/m 13 September) 10 spellenpakketten weggeven met in totaal meer dan 40 spellen! In deze actie werken we samen met 15 verschillende uitgevers, distributeurs en spellenmakers uit de Benelux. Bekende uitgevers zoals 999 Games, White Goblin Games & Asmodee doen mee, maar ook een aantal kleine spellenmakers uit Nederland & België die misschien maar 1 spel uitgeven of een Kickstarter project hebben.

Dus, tijd om even een kijkje te nemen en de ons uitgebreide zoekfilter te testen!

Meer informatie op de Over Spellenbunker pagina.

Geinteresseerd? Ga dan naar een van de Spellenwinkels in Nederland en België of

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.