Spellenbunker Spellen van het Jaar 2020

Winnaars Spellenbunker Spel van het Jaar 2020

woensdag 16 december 2020 AUTEUR: Das LEESTIJD: 5 minuten

Spellenbunker heeft de winnaars uitgekozen voor de beste spellen die in 2020 in het Nederlands zijn uitgegeven en wel in de categorieën: 2- Persoonsspellen, Familiespellen, Strategiespellen en Expertspellen. Wil je weten welke spellen hebben gewonnen en waarom we deze categorieën hebben uitgekozen? Dan is het tijd om verder te lezen...

Het jaar 2020 was een enerverend jaar voor iedereen, ook voor de mensen van Spellenbunker. Zonder de COVID-19 epidemie 🦠🦠  was er misschien nog helemaal geen Spellenbunker geweest! De plannen om Spellenbunker uit te rollen, bestaan al jaren, maar de tijd ontbrak. Tot Corona aanbrak… ineens hadden we tijd. Er was minder werk en het sociale leven van iedereen lag plotseling bijna stil. Wat ga je dan doen?

Natuurlijk spelletjes spelen, spelletjes spelen en nog een spelletjes spelen, maar ook eindelijk onze plannen voor een informatieve spellenwebsite voor het Nederlandstalige publiek eens goed uitwerken en vorm geven.

En wat is Spellenbunker enthousiast door jullie ontvangen! Instagram is in korte tijd uitgegroeid tot een account met meer dan 2.500 volgers; ons Facebook account heeft er al bijna 1.000.

Met nu bijna 4 maanden achter ons van hard werken en veel spelletjes spelen, is de website gevuld met informatie over al bijna 1000 spellen en op het moment van schrijven zijn er al 125 reviews te lezen, die je zullen helpen bij het kiezen van een spel dat goed bij je past!

We hebben een goed contact opgebouwd met veel uitgevers. Zij zijn ook enthousiast over Spellenbunker en werken veel met ons samen voor leuke acties en het maken van reviews.

We zijn ons team van reviewers heel erg dankbaar voor hun harde werk van de afgelopen maanden. Dankzij hen hebben we zo veel reviews voor jullie kunnen maken. Het zijn allemaal doorgewinterde bordspelspelers, met vele jaren speelervaring en hun mening over de gespeelde spellen is zeer waardevol voor ons allemaal.

Dit leek ons een perfecte gelegenheid om de Spellenbunker Winnaars van 2020 aan jullie bekend te maken in 4 categorieën: 2-Persoonsspel, Familiespel, Strategiespel en Expertspel.

Spellenbunker Spellen van het Jaar 2020

Waarom deze categorieën?

Spellenbunker Spel van het Jaar 2020 2-PersoonsspellenSpellenbunker 2-Persoonsspel van het Jaar 2020
2-persoonsspelletjes zijn, mede door de pandemie, heel populair en de laatste jaren zijn er ook heel wat echt goede 2-persoonsspellen uitgegeven. Veel mensen zitten noodgedwongen thuis, met z’n tweetjes, en wat is er dan leuker om er een spelletje bij te pakken? Natuurlijk zijn er veel spellen vanaf 2 spelers, maar meestal zijn die pas echt leuk als je met meerdere mensen kunt spelen. Een spel dat ontworpen en bedacht is voor 2 spelers, speelt meestal veel lekkerder.

 

Spellenbunker Spel van het Jaar 2020 FamiliespellenSpellenbunker Familiespel van het Jaar 2020
Voor familiespellen zou je hetzelfde kunnen zeggen: we zitten nu noodgedwongen veel meer thuis dan we zouden willen. Zelfs de scholen gaan nu voor een aantal weken dicht. We kunnen buiten de deur weinig aan ontspanning doen omdat de meeste activiteiten vanwege de maatregelen ook niet doorgaan en dan gaan we ook nog eens de koude en natte dagen tegemoet. Hoe ga je iedereen bezighouden? Wat zijn leuke en ontspannen activiteiten? Wat kun je met z’n allen doen? Precies: een bordspel! Een familiespel wel te verstaan; leuk voor jong en oud.

 

Spellenbunker Spel van het Jaar 2020 StrategiespellenSpellenbunker Strategiespel van het Jaar 2020
Naar onze mening zit er een gat tussen de familiespellen en de expertspellen. Sommige bordspellen zijn net te ingewikkeld om een familiespel genoemd te worden, maar aan de andere kant zijn ze ook niet complex en strategisch genoeg om tot de categorie expertspellen te behoren. Daarom hebben we ervoor gekozen om de categorie Strategie in het leven te roepen. Deze spellen vragen wat meer ervaring van een speler. De spelers zijn gevorderd, zullen we zo maar zeggen. Je hebt wel een strategie nodig om het spel te kunnen spelen, maar het is ook weer niet zo ingewikkeld dat alleen de experts zich eraan zullen wagen.

 

Spellenbunker Spel van het Jaar 2020 ExpertspellenSpellenbunker Expertspel van het Jaar 2020
Voor de ervaren spelers die van pittig strategische spellen houden, graag uitgedaagd worden en het niet erg vinden als het een paar uur duurt om een spel te spelen, hebben we ook een winnaar in de categorie Expertspel. Denk hierbij aan spellen met ingewikkelde spelmechanismen en een grote variëteit in keuzes die een speler heeft, zodat die echt een goede strategie moet ontwikkelen om het spel te spelen.

 

Nu zijn jullie natuurlijk erg benieuwd naar de winnaars die we dit jaar hebben uitgeroepen:

Herrlof Jolly Dutch Productions Kaartspel Spellenbunker 2-persoonsspel van het jaar 2020

Herrlof

Spellenbunker 2-Persoonsspel van het Jaar 2020
Herrlof van Jolly Dutch Productions is een leuk origineel slagenspel voor 2 personen. Een slagenspel met een twist: van te voren voorspel je hoe veel slagen je gaat winnen en als die voorspelling uitkomt, dan verdien je veel punten. Dat betekent dat je soms heel erg je best moet doen om een aantal slagen NIET binnen te halen. En dat mechanisme maakt dit spel juist onverwacht leuk. En daarbij zien de kaarten er ook nog eens heel tof uit!

 

De Crew 999 Games Kaartspel Spellenbunker Familiespel van het jaar 2020

De Crew

Spellenbunker Familiespel van het Jaar 2020
De Crew van 999 Games is ook een slagenspel, maar anders dan je gewend bent. Het is coöperatief. Met elkaar zorg je ervoor dat de juiste de persoon de juiste slag binnen haalt of juist niet. En dan ben je ook nog eens heel beperkt in je communicatie. Met 50 missies te gaan is dat een behoorlijke uitdaging. Elke missie is weer net iets moeilijker om te halen en dat maakt dat je maar door wilt blijven spelen.

 

Everdell White Goblin Games Bordspel Spellenbunker Strategiespel van het Jaar 2020

Everdell

Spellenbunker Strategiespel van het Jaar 2020
Everdell van White Goblin Games, is misschien wel het mooiste spel dat in het Nederlands is uitgegeven dit jaar. De mooie boom, de mooie artwork op de kaarten en grondstoffen die bijna als echt aanvoelen. Alleen al daarom is dit een fantastisch spel.
Je gaat de bosbewoners helpen om zich op de winter voor te bereiden door grondstoffen te verzamelen en een beschaving op te bouwen. Je begint met bijna helemaal niets en het geeft echt een kik om aan het eind van de seizoenen een solide beschaving te hebben opgebouwd, waarmee de boswezens de winter kunnen overleven.

 

Maracaibo Geronimo Games Bordspel Spellenbunker Expertspel van het jaar 2020

Maracaibo

Spellenbunker Expertspel van het Jaar 2020
Maracaibo van Geronimo Games is een mooi vormgegeven pittig strategisch spel met oneindig veel mogelijkheden, waarin het jouw doel is om je status, fortuin en roem te vergroten. Je bent een avontuurlijke zeevaarder en je vaart 4 rondes over de Caribische zee om jouw doelen te bereiken. Zul jij als winnaar uit de strijd om alleenheerschappij te voorschijn komen?

Geinteresseerd? Ga dan naar een van de Spellenwinkels in Nederland en België of

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.