Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-8 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Roubira, Jean-Lous

Review van Dixit – Refresh

Heruitgave van Dixit

Great mind thinks alike! Tenminste, dat zeggen ze…. Bij Dixit wordt deze theorie op de proef gesteld. Kan jij inschatten hoe je medespelers denken en ben je creatief in het verzinnen van omschrijvingen? Dan maak je flinke kans om te winnen!

Dixit Refresh - Inhoud
Inhoud

Hoe speel je Dixit?

Bij Dixit draait het om het omschrijven van kaarten op zo’n manier dat genoeg medespelers het snappen, maar ook weer niet zo simpel dat iedereen het snapt.
Iedere speler begint met 6 kaarten. De speler die aan de beurt is kiest één kaart en legt deze gedekt neer. Bij deze kaart geeft hij een korte omschrijving. Hij zou bijvoorbeeld een strand op zijn kaart kunnen zien en als omschrijving Ibiza of Vakantie kunnen geven. Nu leggen alle andere spelers één kaart uit hun hand gedekt erbij waarvan ze denken dat deze bij de omschrijving past.

Dixit Refresh - Startopstelling
Startopstelling

Nu worden de kaarten eerst geschut, en daarna omgedraaid langs het spelbord.
Iedere speler (behalve de speler die aan de beurt is) mag nu met zijn stembordje aangeven welke kaart hij of zij denkt dat de kaart is van de speler die aan de beurt is. Nu liggen er dus misschien wel 5 of 6 kaarten die allemaal erbij kunnen passen. Tot je schrik zie je misschien niet alleen een strand, maar ook een opblaasbal een vlieger en een boulevard. Keus genoeg!

Dixit Refresh - handige doos
Kaarten

Puntentelling

Wanneer minimaal één, maar ook niet alle spelers, het goede antwoord kiezen krijgt de speler die aan de beurt is drie punten. Kortom, de hint moet niet te moeilijk maar ook niet te makkelijk zijn.
Ben je niet aan de beurt maar is iemand voor jouw kaartje gegaan? Dan krijg je per speler die voor jou kiest één punt. Kortom het levert je zomaar heel wat punten op als jij de anderen om de tuin kan leiden!

Dixit Refresh - punten
Vernieuwde puntensysteem

Nadat iedereen op het scorebord het juiste aantal stappen vooruit is gegaan krijgt iedereen een nieuwe kaart, zodat iedereen er zes heeft. De volgende spelers is nu aan de beurt om een kaart te kiezen waar hij of zij een hint bij geeft.

Conclusie

Dixit is een heel leuk gezelschapsspel dat makkelijk uit te leggen is en voor veel gezelligheid zorgt. Er wordt bij ons elke keer dat we het spelen bijzonder hard gelachen. Je kan het spel makkelijk een draai geven door alle hints binnen één thema te houden. Ten opzichte van de eerste editie is deze fraaier voorgegeven, het spelbord heeft een mooie upgrade gehad en ook de stembordjes zijn verbeterd. Het enige nadeel van Dixit is dat je snel meer kaarten wil om mee te spelen. Er zijn uitbreidingen in overvloed maar wat mij betreft mag het basisspeler iets voller. Buiten dat een van de leukste spellen die ik de afgelopen jaren ben tegengekomen! Gelukkig bevat de doos wel veel mogelijkheden om extra uitbreidingen in te bewaren.

Dixit Refresh - handige doos
Handige doos

Dixit Refresh is bedacht door Jean-Louis Roubira en deze versie kan met 3-8 spelers worden gespeeld. Het spel wordt uitgegeven door Libellud/Asmodee.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Jonathan

Deze review van Dixit – Refresh is geschreven door Jonathan.
Lees alle reviews van Jonathan

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Dixit – Refresh bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van Dixit – Refresh


Dixit – Refresh komt uit de Dixit Spelfamilie. Dixit – Refresh is een Familiespel dat door 3-8 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Dixit – Refresh duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Dixit – Refresh is ontworpen door Jean-Lous Roubira en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Libellud & Asmodee. .

Koop Dixit – Refresh bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1667995171432", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"1004004011600635","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Dixit%20Basisspel%20-%20Bordspel","linkSubId":""};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.