Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-12 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:
Ontwerper(s)

Roubira, Jean-Lous

Review van Dixit – Odyssey

Naast 30 Seconds is Dixit Odyssey, bedacht door Jean-Louis Roubira en uitgegeven door Asmodee / Libellud, een partyspel dat we veel spelen met een grotere groep. Dixit Odyssey is voor 3-12 spelers. (De “normale” Dixit speel je met maximaal 6 spelers).

Dixit Odyssey Kaartspel Partyspel Libellud Asmodee

Speluitleg

Iedere speler krijgt 6 kaarten. Deze kaarten hebben allemaal een mysterieuze/fantasierijke afbeelding. Als je aan de beurt bent, kies je een kaart uit en je legt deze ondersteboven op tafel. Bij deze kaart geef je een hint, dit kan een woord, zin, gebaar of geluid zijn. Alle andere spelers kijken nu welke kaart in hun hand het beste bij jouw hint past en leggen deze kaart erbij. De kaarten worden geschud en worden bij het scorebord gelegd. Elke speler moet nu proberen te raden welke kaart bij jouw hint hoort. Met behulp van een stemkaart toont iedereen tegelijkertijd zijn stem.

Dixit Odyssey Kaartspel Partyspel Libellud Asmodee

Dit klinkt simpel, maar zo simpel is het niet. Want als iedereen op jouw kaart stemt was je hint te obvious en krijgt iedereen punten behalve jij . Stemt niemand op jouw kaart, dan kan je misschien beter nog eens goed kijken naar je medespelers, zijn zij wel echt zo slim als jij denkt? Schijnbaar snapt niemand jouw logica . Je wilt dus dat minimaal één medespeler het goed heeft en in ieder geval één medespeler moet het fout hebben.

Dixit Odyssey Kaartspel Partyspel Libellud Asmodee

Na elke ronde worden de gespeelde kaarten afgelegd en krijgt iedereen een nieuwe kaart en is de volgende speler aan de beurt om een hint te bedenken.

3 spelers
Als je aan de beurt bent leg je een kaart neer met een bijpassende hint, de andere spelers leggen nu niet één maar twee kaarten neer.

7 tot en met 12 spelers
Als je met 7 of meer spelers speelt, breng je niet één stem uit maar twee. Als je echt zeker denkt te weten welke kaart bij de hint hoort, kun je er ook voor kiezen om maar één keer te stemmen. Als je het goed hebt ontvang je namelijk 1 bonuspunt.

Punten

In je eigen beurt kan je maximaal 3 punten verdienen.
Als een andere speler aan de beurt is kan je maximaal 6 punten verdienen. 
Je verdient namelijk 3 punten als jij de hint goed hebt begrepen en op de juiste kaart hebt gestemd. En voor iedereen die op jouw kaart stemt in plaats van op de kaart van de speler die aan de beurt is verdien je 1 bonuspunt met een maximum van 3 extra punten. Als iedereen of niemand op de juiste kaart stemt gaat iedereen, behalve de speler die aan de beurt is, 2 plaatsen vooruit.

Wie zijn als eerst naar de finishlijn weet te brengen wint.

Dixit Odyssey Kaartspel Partyspel Libellud Asmodee

Conclusie

Dit spel kun je eindeloos spelen. Het leuke is dat jouw hint misschien perfect past bij een kaart van een andere speler. Soms liggen er wel 4 kaarten die allemaal matchen met de gegeven hint. Dus je moet een goede tussenweg weten te vinden, niet te simpel maar ook zeker niet te cryptisch. Je kunt er ook op gokken dat misschien maar een of twee andere jouw hint begrijpen, maar dit gaat soms gigantisch mis. En dan zit je dus met 0 punten.

Wat we ook weleens doen is een thema aan de hints meegeven, zo maak je het jezelf iets moeilijker.

Speel je vaak en vind je het leuk om wat meer speelkaarten te hebben? Breid het spel dan uit met een van de vele Dixit uitbreidingen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Sam

Deze review van Dixit – Odyssey is geschreven door Sam.
Lees alle reviews van Sam

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

Koop Dixit – Odyssey bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Dixit – Odyssey

Omschrijving van Dixit – Odyssey


Dixit – Odyssey komt uit de Dixit Spelfamilie. Dixit – Odyssey is een Familiespel dat door 3-12 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Dixit – Odyssey duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . Dixit – Odyssey is ontworpen door Jean-Lous Roubira en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Libellud & Asmodee. Je koopt Dixit – Odyssey bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Dixit – Odyssey is winnaar van de Golden Geek Awards 2011 – Winnaars.

Koop Dixit – Odyssey bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594129655886", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=1004004011608942","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Dixit%20Odyssey%20-%20Bordspel","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};
var bol_sitebar={"id":"bol_1594129723665", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000087703808","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Dixit%20Uitbreidingen","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};
var bol_sitebar={"id":"bol_1594129796654", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000087703806","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Dixit%20+%20Uitbreidingen","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.