Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 12 jaar

Speelduur

90 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Brand, Inka

Brand, Markus

Review van EXIT het Spel – Terug naar de Verlaten Hut

"Beleef de escape room experience bij je thuis!"

Mervin en Ginger Bitmoji

— Mervin & Ginger

Hou je wel van een uitdaging? Kan je out of the box denken en samenwerken? Ben je goed in raadsels oplossen en logisch nadenken? Zie je dingen die anderen niet zo snel zien en kan je je hersenen goed laten kraken? Geen zin om uit huis te gaan, maar wel om een escape room te spelen? Dan is dit het perfecte spel voor jou.

EXIT het spel – Terug naar de verlaten hut is uitgegeven door 999 Games en ontworpen door Inka en Markus Brand. Het is geschikt voor 1-4 spelers, vanaf 12 jaar en het spel geeft aan dat het 45-90 minuten duurt. EXIT spellen worden onderverdeeld in 3 niveau’s: beginners, geavanceerd en professionals. Het niveau van deze escaperoom is geavanceerd. Het is een vervolg op het spel EXIT het spel – De Verlaten Hut. Het verhaal gaat verder op het eerste deel maar je hebt het niet nodig om deze escape room te kunnen spelen.

EXIT Terug Naar De Verlaten Hut door 999 games -escape room spel- Mervin en Ginger

Intro

In het eerste spel ben je ontsnapt uit de verlaten hut en nu komt er een politieman aan je deur die vraagt of je wilt meewerken aan het opsporen van Dr. Arthur Funbeq. De man die je jaren geleden heeft opgesloten in de hut. Je vindt het spannend maar je wilt dat Funbeq wordt opgepakt dus besluit je terug te gaan naar de hut en de politie te helpen aanwijzingen te vinden waar Funbeq zich zou kunnen bevinden. Je bent als het ware even een detective die een mysterie moet oplossen.

Het spel

In dit escape room spel voor thuis moet je verschillende raadsels en puzzels oplossen. Je krijgt een soort maquette van de hut die je dient te gebruiken, evenals een decodeerschijf om codes te kraken. Daarnaast gebruik je verschillende soorten kaarten, waaronder raadselkaarten die je kan vinden tijdens je zoektocht in de hut. Als je de raadsels juist oplost krijg je de bijbehorende oplossingskaarten die vertellen of je op de goede weg bent. Mocht je er niet uitkomen dan zijn er hulpkaarten met hints. Maar let op, als je deze gebruikt kan dat je punten kosten aan het eind van het spel. Denk dus goed na over je keuzes en werk samen als team. Naast dat je gebruik maakt van de decodeerschijf en kaarten zijn er ook nog wat andere elementen die je in de hut zal tegenkomen die je zullen helpen om te ontsnappen. Afhankelijk van hoe lang je over het spel doet en hoeveel hulpkaarten je hebt moeten inzetten, krijg je een score. 10 sterren is de hoogst haalbare score en 1 ster de laagste.

EXIT Terug Naar De Verlaten Hut door 999 games -escape room spel- Mervin en Ginger EXIT Terug Naar De Verlaten Hut door 999 games -escape room spel- Mervin en Ginger

Conclusie

Het is een uitdagend spel met veel variatie aan verschillende soorten raadsels in een creatieve omgeving. Het is een coöperatief spel. Als je een beginnende speler bent zal je meer hulpkaarten nodig hebben dan een gevorderde speler. Persoonlijk vonden we het best een moeilijk denkspel. Wij hebben er geen 45-90 minuten over gedaan maar 3 uur en een kwartier om uit de escape room te komen. We vinden het daarom ook geen spel voor 12 jaar en ouder, maar eerder voor 16 jaar en ouder qua moeilijkheidsgraad. Het spel laat je out of the box denken en het is echt anders dan andere spellen wat het heel erg leuk en verfrissend maakt. Een escaperoom spel is altijd maar 1 keer te spelen, maar deze kan je ook niet aan anderen weggeven omdat het spel niet herbruikbaar is nadat je het gespeeld hebt. Wij zijn met 4 personen de uitdaging aangegaan en zouden dan ook adviseren om het met tenminste 3 spelers te spelen. Met elkaar weet en zie je gewoon veel meer.

Mervin en Ginger Bitmoji

Deze review van EXIT het Spel – Terug naar de Verlaten Hut is geschreven door Mervin & Ginger.
Lees alle reviews van Mervin & Ginger

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Durf je terug naar de verlaten hut en lukt het je om zo snel mogelijk te ontsnappen door de codes te kraken?"

Mervin en Ginger Bitmoji

— Mervin & Ginger

Koop EXIT het Spel – Terug naar de Verlaten Hut bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van EXIT het Spel – Terug naar de Verlaten Hut


EXIT het Spel – Terug naar de Verlaten Hut komt uit de Exit het Spel Spelfamilie. EXIT het Spel – Terug naar de Verlaten Hut is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 12 jaar. Een spelletje EXIT het Spel – Terug naar de Verlaten Hut duurt gemiddeld 90 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . EXIT het Spel – Terug naar de Verlaten Hut staat in het Engels bekend onder de naam Exit: The Game – The Return to the Abandoned Cabin. EXIT het Spel – Terug naar de Verlaten Hut is ontworpen door Inka Brand & Markus Brand en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door KOSMOS & 999 Games. .

Koop EXIT het Spel – Terug naar de Verlaten Hut bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1671096756469", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9300000103279446","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"EXIT%20-%20Terug%20naar%20de%20Verlaten%20Hut%20Breinbreker","linkSubId":""};

De Exit het Spel Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Exit het Spel Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.