Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

90 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Brand, Inka

Brand, Markus

Review van Exit het Spel – EXIT – Schaduwen Boven Midden-Aarde

"Not everything is what it seems. Are you able to think outside the box?"

— Kimber

Intro

EXIT – Schaduwen boven Midden-Aarde is een leuk coöperatief spel die je met maximaal 4 mensen kan spelen. Zoals de meeste wel zullen weten zijn er al tal van deze EXIT-spellen met leuke thema’s op de markt verschenen en nu hebben ze dan ook een versie uitgebracht in het thema van The Lord of the Rings. Ook als je niet zo’n grote fan van fantasy bent kun je dit spel alsnog gerust spelen, er is namelijk weinig tot geen kennis van Middle-Earth nodig om de raadsel op te kunnen lossen! En wees gerust voordat je verder leest, deze review bevat geen spoilers van het spel zelf.

Inhoud en spelonderdelen

Het lastige bij een spel waar je niets over de inhoud mag schrijven, is dat je wel iets over de inhoud en spelonderdelen moet schrijven. Daarom houden we dit gedeelte dan ook heel kort en vertellen we je alleen dat de spelonderdelen – hoewel eenvoudig qua materiaalkeuze – zeker leuk genoeg zijn om de raadsels divers en afwisselend te houden.

Spelcomponenten van EXIT – Schaduwen boven Midden-Aarde

Spelverloop

Zodra je de doos opent wordt je gelijk gewaarschuwd welke spelonderdelen je wel en niet uitvoerig mag bekijken. Eerst neem je (gezamelijk) het regel- en uitlegboekje door waarna je avontuur kan beginnen. Met behulp van het Verhaalboekje wordt je door verschillende opdrachten meegenomen, welke je telkens weer moet oplossen om de volgende opdracht vrij te spelen.

Regel- en uitlegboekje en Verhaalboekje

Kom je er echt even niet meer uit? Dan zijn er voor ieder raadsel 2 hulpkaarten beschikbaar. Krijg je het raadsel daarna nog niet opgelost? Dan is er ook een nog een hulpkaart waar de oplossing op staat waardoor je alsnog verder kan. Aan het einde van het spel kijk je hoeveel van deze hulpkaarten je nodig heb gehad en tel je de betreffende tijdspenalty bij je speeltijd op. Heb je vrienden die het spel ook hebben? Laat ze dan het onderspit delven door een supertijd neer te zetten!

Raadselkaarten, Oplossingskaarten en Hulpkaarten

Beoordeling

Uitgever 999 Games heeft met EXIT – Schaduwen boven Midden-Aarde een klein maar leuk raadselspelletje weten te ontwikkelen waar je zeker 1 of 2 uur zoet mee kan zijn. En hoewel het ene raadsel uiteraard wat leuker is dan de ander, is het spel in zijn geheel erg vermakelijk om te spelen. Persoonlijk had er voor mij wel iets aan kennisvragen van Lord of the Rings in mogen zitten maar aan de andere kant is het logisch dat ze hier niet voor gekozen hebben. Op deze manier hebben ze namelijk de drempel voor de wat minder ‘extreme’ Lord of the Rings fans ook laag gehouden, zodat het voor iedereen leuk is om te spelen.

Daarnaast hoef je het voor de prijs ook niet te laten. Ja, toegegeven, het spel is maar 1x speelbaar maar aan de andere kant zijn de kosten ook laag waardoor dit prima te overkomen is.

Plus- en minpunten

+ Geen kennis nodig van The Lord of the Rings, speelbaar voor iedereen

+ Thema en vormgeving is goed uitgewerkt

Het spel is maar 1 keer speelbaar omdat er ook speelmateriaal geknipt moet worden

Sommige raadsels zijn leuker dan anderen

 

Deze review van Exit het Spel – EXIT – Schaduwen Boven Midden-Aarde is geschreven door Kimber.
Lees alle reviews van Kimber

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

" Can you and your friends solve the riddles in time to aid Gandalf?"

— Kimber

Koop Exit het Spel – EXIT – Schaduwen Boven Midden-Aarde bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van Exit het Spel – EXIT – Schaduwen Boven Midden-Aarde


Exit het Spel – EXIT – Schaduwen Boven Midden-Aarde komt uit de Exit het Spel Spelfamilie. Exit het Spel – EXIT – Schaduwen Boven Midden-Aarde is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Exit het Spel – EXIT – Schaduwen Boven Midden-Aarde duurt gemiddeld 90 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Exit het Spel – EXIT – Schaduwen Boven Midden-Aarde staat in het Engels bekend onder de naam Exit: The Game – The Lord of the Rings: Shadows over Middle-earth. Exit het Spel – EXIT – Schaduwen Boven Midden-Aarde is ontworpen door Inka Brand & Markus Brand en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door KOSMOS, 999 Games & Devir. .

Koop Exit het Spel – EXIT – Schaduwen Boven Midden-Aarde bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

De Exit het Spel Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Exit het Spel Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.