Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Teuber, Klaus

Review van De Kolonisten van Catan - Junior

Catan Junior is een spel van 999games voor 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar. Het spel duurt ongeveer 30 minuten.

Gameplay

Het doel van Catan Junior is om als eerste alle 7 piratenforten te bouwen op het spelbord. Op het spelbord legt elke speler een piratenfort en een schip op de voorziene plaatsen van zijn kleur. De kapitein Haak wordt op de burcht geplaatst. Ook krijgt elke speler nog 1 hout- en 1 zwaardfiche.

In je beurt dobbel je met de dobbelsteen. Je kijkt op het spelbord welk landschap overeenkomt met het gerolde getal. Heb je een piratenfort grenzend aan dat landschap dan krijg je de afgebeelde fiche van dat landschap. Heb je 2 forten grenzend, dan krijg je 2 fiches. Dobbel je het cijfer 6 dan moet je Kapitein Haak verplaatsen. Je krijgt dan 2 fiches die afgebeeld staan op het gekozen landschap maar dit landschap wordt verder geblokkeerd. Andere spelers op dit landschap krijgen dan ook geen fiches hiervoor. Daarna kan je kiezen om te bouwen of om Coco de papegaai om hulp te vragen.

Om te bouwen kijk je op je overzichtsbordje. Om een piratenfort te bouwen heb je één hout, één schaap, één ananas en één zwaard nodig. Wil je een schip bouwen dan heb je één hout en één schaap nodig.

Een andere actie die je mag uitvoeren is Coco om hulp vragen. Als je dit doet heb je één ananas, één zwaard en één goud nodig. In ruil hiervoor mag je dan een Coco-tegel nemen. Deze tegels leveren je extra fiches of andere voordelen op.

De speler die als eerste een Coco-tegel neemt mag ook een piratenfort op de burcht zetten. Tijdens het spel mag de speler die op dat moment de meeste tegels heeft, zijn piratenfort in de plaats zetten. De burcht wisselt dus gedurende het spel geregeld van eigenaar. Tijdens je beurt mag je in Catan Junior ook altijd fiches ruilen. Je kan als speler kiezen om 2 gelijke fiches uit je voorraad te ruilen voor 1 fiche naar keuze uit de voorraad of je mag 1 fiche uit je eigen voorraad ruilen met een fiche uit de reddingsboei op het spelbord.

De speler die als eerste alle 7 piratenforten van zijn kleur op het spelbord heeft gebouwd, wint Catan Junior.

Conclusie

Catan Junior van 999games is zo wat de start van een worker placement. De kinderen leren grondstoffen verzamelen om later in het spel de juiste keuzes te maken en te bouwen of tegels te kopen. Ze leren ook ruilen voor andere fiches wat dan weer een voorbereiding is op het “grote” CATAN.

Het spelbord is aantrekkelijk door de felle kleuren, de regels zijn duidelijk en simpel. Om het spel iets pittiger te maken kan je invoeren dat je met andere spelers mag ruilen. Catan Junior van 999games is een leuk spel dat makkelijk te leren is en uitstekend is om later het echte Catan of andere leuke spellen te spelen.

Deze review van De Kolonisten van Catan - Junior is geschreven door Rood met Witte Stippen.
Lees alle reviews van Rood met Witte Stippen

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop De Kolonisten van Catan - Junior bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van De Kolonisten van Catan - Junior


De Kolonisten van Catan - Junior komt uit de De Kolonisten van Catan Spelfamilie. De Kolonisten van Catan - Junior is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje De Kolonisten van Catan - Junior duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . De Kolonisten van Catan - Junior is ontworpen door Klaus Teuber en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt De Kolonisten van Catan - Junior bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop De Kolonisten van Catan - Junior bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

De De Kolonisten van Catan Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de De Kolonisten van Catan Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.