Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Teuber, Klaus

Review van Catan: Het Duel

"Stap in de rol van vorst of vorstin, speel tactisch, handel verstandig en breidt je vorstendom uit tot de grootste en meest ontwikkelde stad van Catan."

— Jeroen & Rianne

Er staat een groot en spannend avontuur op je te wachten. Het wordt niet makkelijk en er komt veel verantwoordelijkheid bij kijken. Maar ik beloof je dat het de moeite waard zal zijn. Stap in de rol van vorst of vorstin, speel tactisch, handel verstandig en breidt je vorstendom uit tot de grootste en meest ontwikkelde stad van Catan.

Catan het Duel

Catan: het duel is de tweespeler versie van de Kolonisten van Catan. Het is een kaartspel, ontworpen door Klaus Teuber en wordt uitgegeven door 999 Games. Het spel kan gespeeld worden vanaf 10 jaar en de spelduur ligt tussen de 30 en 75 minuten.

Doel van het spel

In dit spel ga je je eigen rijk bouwen. Je verzamelt grondstoffen waarmee je je rijk kunt uitbreiden. Door het uitbreiden van jouw vorstendom kun je meer grondstoffen en overwinningspunten verdienen. Degene die het eerst 7 overwinningspunten heeft verzameld wint het spel.

Hoe speel je Catan: het duel?

Spelers starten het spel met een startopstelling van een aantal landschappen, grondstoffen en 3 handkaarten. De speler die het hoogst gooit begint en spel.

Catan het Duel

Elke speelbeurt bestaat uit 4 fases:
Dobbelen: De twee dobbelstenen worden gegooid, de dobbelsteen met nummers geeft aan welke kaarten grondstoffen op zullen leveren. De dobbelsteen met symbolen bepaald welke gebeurtenis geactiveerd wordt. Dit kan extra grondstoffen opleveren maar kan ook een roofoverval activeren waarbij je grondstoffen kunt verliezen.

Actiefase: In deze fase mag je in een volgorde naar keuze handkaarten spelen, grondstoffen ruilen of bouwen.

Handkaarten spelen: Er zijn diverse actiekaarten die je in jouw voordeel kunt gebruiken. Je kunt ook uitbouwkaarten spelen die kracht-, handels-, vaardigheids of vooruitgangspunten kunnen opleveren. Er zijn veel verschillende voordelen te verdienen.

Grondstoffen ruilen: Als je veel van dezelfde grondstoffen hebt, maar net niet degene die je nodig hebt, kun je grondstoffen ruilen. Je mag altijd 3 dezelfde grondstoffen ruilen voor 1 grondstof naar keuze. Heb je een bepaalde uitbouwkaart dan kun je je ruilverhouding verbeteren.

Bouwen: Als je de benodigde grondstoffen hebt kun je straten, dorpen en steden bouwen. Elk dorp levert 1 overwinningspunt op en steden zelfs 2. Tussen dorpen en steden moet altijd 1 straat liggen. Bij het bouwen van een dorp ontvang je ook 2 nieuwe landschapkaarten die weer grondstoffen kunnen opleveren.

Kaarten trekken: Je mag in deze fase je handkaarten weer aanvullen tot 3.

Handkaarten ruilen: Je mag eventueel nog 1 handkaart ruilen. Je legt de handkaart die je wil ruilen onder een trekstapel en pakt de bovenste kaart van een trekstapel naar keuze. Je kunt eventueel zelfs een kaart kiezen in plaats van trekken, dit kost je twee grondstoffen.

De speler die het eerst 3 kracht- of handelspunten heeft krijgt de helden- of handelssteen. Deze steen levert ook 1 overwinningspunt op. Het spel is afgelopen wanneer een van de spelers totaal 7 overwinningspunten heeft verdient.

 

Catan het Duel

Conclusie

Catan: het duel is zeker niet minder leuk dan de gewone versie van Catan. Het is een erg veelzijdig spel waarin heel veel mogelijk is. Het is een tactisch spel waarbij je goed na moet denken over hoe je je vorstendom uitbreidt om het zo productief mogelijk te maken. Wij zouden dit spel zeker aanraden.

Deze review van Catan: Het Duel is geschreven door Jeroen & Rianne.
Lees alle reviews van Jeroen & Rianne

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Denk goed na over het uitbreiden van je vorstendom om het zo productief mogelijk te maken."

— Jeroen & Rianne

Koop Catan: Het Duel bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Videos over Catan: Het Duel

Omschrijving van Catan: Het Duel


Catan: Het Duel komt uit de De Kolonisten van Catan Spelfamilie. Catan: Het Duel is een Strategiespel dat door 2 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Catan: Het Duel duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 2.5 ster(ren) . Catan: Het Duel staat in het Engels bekend onder de naam Rivals for Catan. Catan: Het Duel is ontworpen door Klaus Teuber en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games, Albi, Catan Studio, Devir, Filosofia Éditions, Giochi Uniti, Ideal Board Games, IntelliGames.BG & Mayfair Games. .

Koop Catan: Het Duel bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

var bol_sitebar_v2={"id":"bol_1667829520741", "baseUrl":"partner.bol.com","productId":"9200000073620614","familyId":"","siteId":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"linkName":"Catan%3A%20Het%20Duel%20Kaartspel","linkSubId":""};

Uitbreidingen op Catan: Het Duel

Deze spellen kun je samen met Catan: Het Duel spelen

De De Kolonisten van Catan Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de De Kolonisten van Catan Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.