Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

3-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Romain, François

Review van So Clover!

"Je scoort punten als je het met elkaar lukt de kaartjes correct terug te leggen"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Hoeveel woordspelletjes ken je?
Woordle, kruiswoordpuzzels, cryptogrammen, oké, maar boardgames?
Scrabble, Just One, Taboe, Boggle. Het zijn er helaas niet heel veel. Ik telde er 21 op deze leuke spellensite, Spellenbunker.nl. Het is natuurlijk lastig om buitenlandse spellen te vertalen naar het Nederlands maar we vinden het wel heel leuk om te spelen. Gelukkig komt er druppelsgewijs wel een woordspelletje van betekenis binnen. Wij speelden So Clover en dat is een coöperatief woordspel en wij zijn blij dat dit bestaat.

So clover woordspel coöperatief partyspel familiespel repos production rebel team arlinDe doos spreekt misschien niet gelijk tot de verbeelding. Maar het beestje moet een vorm hebben toch? Er zitten 6 enorme klavertjes vieren in de doos (je kan het met 6 mensen in totaal spelen) op deze klavertjes kan je schrijven met de meegeleverde stiften (uitwisbaar gelukkig). Daarnaast zitten er 120 kaartjes bij met 4 woorden erop en een gat in het midden.

Je krijgt 4 kaartjes en deze leg je willekeurig op je klaverblad en nu is het de bedoeling op de 4 klaverbladen verbindingswoorden te schrijven die associëren met de 2 woorden die op de 2 aangrenzende kaartjes staan. Later worden deze weggehaald en wordt er een kaartje bij gedaan. Het is dan de bedoeling dat de team leden de kaartjes weer terug plaatsen zoals ze lagen met behulp van de woorden die jij op de klavertjesblaadjes hebt geschreven.

So clover woordspel coöperatief partyspel familiespel repos production rebel team arlinIedereen schrijft de associatiewoorden tegelijkertijd op maar het raden gaat per beurt. Je scoort punten als je het met elkaar lukt de kaartjes correct terug te leggen. Er zit ook een scoreblad bij het spel zodat je de scores kan vergelijken met de eerdere spelletjes So Clover die je met andere teams hebt gespeeld. Maar eigenlijk gaat het niet zo zeer om de punten. De eerste paar potjes die we speelden hielden we de score nog bij maar het gaat meer om het puzzelen en woorden verzinnen dan om het winnen. Dat is natuurlijk vaak zo bij coöperatieve spellen waarbij je niet tegen een bord strijd.

Het is heel leuk om associatiewoorden te verzinnen (denk aan het populaire Codenames) en het is leuk om te horen en te zien hoe je teamleden met jouw woorden aan de slag gaan. Maar ook het uitdokteren van de verzinsels van je teamleden is leuk.

Wij vinden het So Clover (woordgrapje) van François Romain om dit woordspelletje te verzinnen en vinden het heel dapper van Repos Production & Rebel om het het hier in Nederland en België uit te geven. Ook al is het een klein afzetgebied, er is zeker een markt voor woordspelletjes hier in de Lage Landen.

Grappig trouwens we gingen op zoek naar dit spel nadat we het op twitter voorbij zagen komen maar we kregen bij verschillende spellenwinkels Clever aangeboden, dat is toch echt een heel ander spelletje (ook leuk trouwens, maar meer met cijfers dan met woorden). Dus pas op, het moet een wit groene doos zijn zonder dobbelstenen.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van So Clover! is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel komt uit de collectie van de reviewer. Dit is geen betaalde reclame.

"Het is leuk om te horen en te zien hoe je teamleden met jouw woorden aan de slag gaan"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

— Team Arlin

Koop So Clover! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Omschrijving van So Clover!


So Clover! is een Familiespel dat door 3-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje So Clover! duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1 ster(ren) . So Clover! staat in het Engels bekend onder de naam So Clover!. So Clover! is ontworpen door François Romain en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Repos Production, Rebel Sp. z o.o. & Asmodee. .

Koop So Clover! bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.