Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-6 spelers

Leeftijd

Vanaf 10 jaar

Speelduur

20 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:

999 Games

999 Games
Ontwerper(s)

Gábor, Győri Zoltán

Review van Spicy

Mijn kanarie fluit achteruit, zegt de man aan de bar met een biertje voor zijn neus. De man naast hem beweert dan zijn kat makkelijk twee madam Jeanettes weg kan stouwen. Jij besluit om ook een sterke bewering te uiten nadat de barman het beste verhaal met een biertje belooft te belonen. Mijn herdershond doet zijn behoefte op de kattenbak. Je wordt hard uitgelachen en verdrietig verlaat je de bar.

Spicy

Bluffen is al zo oud als de weg naar Kralingen en soms is dit gezegde waar: grote muil, dikke lip. Maar soms lukt het je door te bluffen iets te bereiken of binnen te halen. Bluffen bij spelletjes geeft een flinke stoot adrenaline door de angst om ontmaskerd te worden en dit spelmechanisme is natuurlijk al heel wat keren toe gepast. Bij Spicy, een kaartspel uitgegeven door 999games is er een gerse draai aan gegeven.

Spicy - 999

Het Spel

Elke kaart (je krijgt er 6 in je handen) die je op de aflegstapel legt is blind en je kan er alles over beweren, nou ja niet ECHT alles natuurlijk. Je kan zeggen welke smaak het is, wasabi, chili of peper en een getal van 1 t/m 10. Het is aan de andere bluffers (je kan het met 2 tot 4 personen spelen) om je op je blauwe ogen te geloven of niet. Gelooft de volgende speler je, dan kan diegene een blinde kaart op de gespeelde kaart leggen. Deze kaart moet wel dezelfde smaak zijn en een hoger cijfer hebben, tenminste dat beweert hij dan. Of diegene kiest ervoor te passen maar dan moet diegene een kaart pakken en op hand nemen. Als de volgende speler je niet gelooft mag diegene ook de smaak of het cijfer van jouw kaart betwisten. Door het omdraaien van de kaart zal blijken of diegene gelijk heeft. Als je had gebluft verlies je de uitdaging, als je toch de waarheid sprak dan win je de uitdaging. Wie deze uitdaging wint mag de stapel, die langzaam maar zeker ontstaat, pakken en dit kunnen winstpunten zijn. De verliezer moet 2 nieuwe kaarten pakken en op hand nemen. Toch hoeven deze winstpunten niet persé je overwinning te betekenen, want heeft iemand geen kaart meer (je moet wel van te voren zeggen dat je de laatste kaart hebt) dan krijgt diegene een trofee. Ontvang deze persoon later in het spel nog een trofee dan wint die direct het spel. Het spel eindigt ook als de “einde wereld” kaart verschijnt. Zijn de trofeeën dan gelijk verdeeld dan leveren deze trofeeën 10 punten op die bij de andere kaarten worden geteld die je gewonnen hebt bij de uitdagingen. Als je dan de meeste punten hebt win je het spel.

Spicy - 999 Games

De Sfeer

De spanning die het meebrengt wanneer je een stapeltje kaartjes hebt verzamelt en je ziet dat de ander bijna een tweede trofee in handen krijgt tilt dit blufkaartspelletje boven andere blufkaartspelletjes uit. Dat is goed bedacht door Zoltán Györi. En om het spelletje nog leuker te maken zitten er smaakmaak-kaarten bij die de basis regels een beetje aanpassen en dat werkt verfrissend ook al moet het spicy zijn.

Spicy - 999 Games

En wat ziet dit spel er mooi uit! Een goud doosje, prachtige artwork door Jimin Kim met verschillende grote katten afgebeeld op de kaarten die er steeds verhitter uit gaan zien omdat ze steeds heter gaan eten. Geloof je ons niet, denk je dat we bluffen, neem een gok en koop het spel.

Team Arlin

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Spicy is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Spicy bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

Omschrijving van Spicy


Spicy is een Familiespel dat door 2-6 spelers gespeeld kan worden vanaf 10 jaar. Een spelletje Spicy duurt gemiddeld 20 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Spicy is ontworpen door Győri Zoltán Gábor en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door 999 Games. Je koopt Spicy bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Spicy bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

999 Games Shop

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.