Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

1-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

75 minuten

Moeilijkheid

Review van The Isle of Cats – NL editie

"Zet je kat als toeschouwer in de doos en ervaar Isle of Cats!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

— Remon & Chantal

Heb je de stevige witte doos al gezien in je favo-spellenwinkel? Isle of Cats, kickstarter overleefd en nu inmiddels in het Nederlands uitgegeven. Voor de uitgebreide speluitleg/ review van de Engelstalige versie klik je even verder naar de review van Mario

Uiteraard willen wij je ook graag vertellen wat we vinden van Isle of Cats zodat je geen kat in de zak koopt!

Isle of Cats is een tegel-leg-spel met een card-drafting mechanisme. Wat is een tegel-leg spel? Iedereen kent het beroemde spelletje Tetris toch? Daar kun je het mee vergelijken. Tegels met bepaalde vormen plaats je op een bord en behalve dat het moet passen, moet het vaak nog aan bepaalde eisen voldoen om punten te scoren (denk aan kleur of symbool). Voorbeelden van dit soort spellen zijn: Patchwork, My City, New York Zoo.

Card- drafting mechanisme zit bijvoorbeeld ook in Mille Fiori en 7 Wonders; speelkaarten worden aan elkaar doorgegeven, je kiest iets en geeft het weer door.

Isle of Cats is in Nederland uitgegeven door City of Games.

Isle of cats (NL)

Uitstraling

Een mooie ruime doos met zelfs plek voor je kat om in te gaan zitten, super leuk detail trouwens. Speelstukken zijn stevig en mooi en kunnen tegen een stootje, mooie afbeeldingen van futuristische katten die elk zijn eigen verhaal hebben. Kaarten zijn mooi afgewerkt door Dragolisco en Frank West en het zijn er ruim voldoende. Voor de prijs had ik zelf meer gedacht aan een mooie insert en een print op de katoenen zak voor de tegels. Net eventjes wat dingetjes die extra punten zouden geven voor wat je ervoor betaald. 

Het geheel oogt heel netjes en verzorgd!

Isle of cats (NL)
Je kunt lekker aan de slag op je eigen schip

Speelervaring

Met z’n tweeën ben je ongeveer 30-45 minuten zoet, met meerdere spelers zit je aan de 90 minuten, maar het spel speelt wel heel vlotjes omdat veel fases tegelijkertijd gespeeld worden. Je speelt het spel over een aantal rondes. Het voordeel daarvan is dat iedereen weet wanneer het spel eindigt en je naar een bepaald doel kunt toewerken, wat ook een bepaalde spanning met zich meebrengt. Isle of Cats lijkt daardoor snel te gaan en je zou het gevoel kunnen hebben dat je nog helemaal niet klaar bent. Dat hadden wij tenminste. In onze beleving zou er nog best een ronde bij kunnen, maar daar zal de maker Frank West wel een reden voor hebben.

Tijdens het spelen ga je merken dat niet 1 strategie leidend is. Er zijn meerdere manieren om punten te scoren, dat maakt het wel wat uitdagender.

Isle of cats (NL)
Veel mooie en kleurrijke tegels.

Moeilijk?

Het spel valt onder de moeilijkheidsgraad medium-light. Qua moeilijkheid een beetje te vergelijken met bijvoorbeeld El Dorado, Stenen Tijdperk en 7 Wonders. Dit zijn natuurlijk hele andere spellen, maar wel bekende spellen. Ben je meer een type die houdt van spellen zoals Paladijnen van het Westelijk Koninkrijk, Tapestry of Marco Polo, waar veel strategie in zit, dan vind je waarschijnlijk Isle of Cats iets minder uitdagend. 

Wij houden van beide categorieën spellen en vinden dit spel heel goed in onze collectie passen, omdat je niet altijd energie en tijd hebt om een uitgebreid spel op tafel te leggen. En we houden er gewoon van als een spel er mooi en degelijk uit ziet. Isle of Cats is daarentegen ook een heel toegankelijk spel, makkelijk uit te leggen aan een ander en dat is ook wel heel fijn. We zijn heel benieuwd naar de uitbreidingen van dit spel, dit zal ongetwijfeld de ervaring nog leuker maken!

Dus, zet je kat als toeschouwer in de doos en ervaar Isle of Cats!

Isle of cats (NL)

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van The Isle of Cats – NL editie is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop The Isle of Cats – NL editie bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over The Isle of Cats – NL editie

Omschrijving van The Isle of Cats – NL editie


The Isle of Cats – NL editie is een Strategiespel dat door 1-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje The Isle of Cats – NL editie duurt gemiddeld 75 minuten en scoort qua moeilijkheid 2.5 ster(ren) . The Isle of Cats – NL editie wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door The City of Games. .

Koop The Isle of Cats – NL editie bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.