Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

15 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Moon, Alan R.

Review van Ticket To Ride – Amsterdam

Het is de 17e eeuw, de gouden eeuw, en in Amsterdam bruist het van de handel die van over de hele wereld vandaan komt. Aan jou om een handelsnetwerk in de stad op te bouwen.

Nu zul je wel denken; ‘hmm gouden eeuw, Amsterdam, treinen, iets klopt hier niet!’ En dat klopt, in deze versie van Ticket To Ride geen treinen maar heel leuk vormgegeven karren waarmee je jouw routes claimt.

Ticket to Ride Amsterdam Bordspel Asmodee Days of Wonder Spellenbunker

Het concept is bij velen wel bekend, maar we leggen het toch kort uit: Je trekt een aantal contractkaarten waar opstaat welke locaties op het speelbord je moet verbinden. Deze contracten vervul je door steeds stukjes route te claimen en uiteindelijk zo veel mogelijk contractkaarten te behalen.

Er zijn ondertussen al heel veel verschillende edities van Ticket to Ride verschenen, zo is er ook al een uitbreiding met de Nederlandse kaart en nog veel meer uitbreidingen en versies. Ticket To Ride Amsterdam is geen uitbreiding maar een spel op zichzelf, dus je hebt het basisspel niet nodig.

Ticket to Ride Amsterdam Bordspel Asmodee Days of Wonder Spellenbunker

Of je nou al eens een versie van Ticket To Ride hebt gespeeld of niet, de regels zijn vrij eenvoudig en overzichtelijk dus je kunt snel beginnen met het eerste spelletje. De regels komen grotendeels overeen met de andere spellen maar een leuke toevoeging aan dit spel is bijvoorbeeld dat, als een geclaimde route kar-symbolen bevat, je één handelsbonuskaart mag trekken. Die kaarten leveren je aan het einde van het spel weer extra punten op.

Amsterdam is eenvoudig, dus leuk voor beginners maar zeker ook voor gevorderden en Ticket to Ride experts die zin hebben in een kort en vlot spelletje. Dit spel is veel korter dan de basisspellen(usa & europa), een potje duurt ongeveer een kwartier. Maar wat ook interessant is, is de aantrekkelijke prijs van dit spel.

Wij mochten dit fijne spelletje testen van Asmodee Nederland waarvoor dank!

Ticket to Ride Amsterdam Bordspel Asmodee Days of Wonder Spellenbunker

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Mario

Deze review van Ticket To Ride – Amsterdam is geschreven door Mario.
Lees alle reviews van Mario

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Ticket To Ride – Amsterdam bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Ticket To Ride – Amsterdam

Omschrijving van Ticket To Ride – Amsterdam


Ticket To Ride – Amsterdam komt uit de Ticket to Ride Spelfamilie. Ticket To Ride – Amsterdam is een Strategiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Ticket To Ride – Amsterdam duurt gemiddeld 15 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Ticket To Ride – Amsterdam is ontworpen door Alan R. Moon en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Asmodee & Days of Wonder. Je koopt Ticket To Ride – Amsterdam bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Ticket To Ride – Amsterdam bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594912623169", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9300000002004979","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Ticket%20to%20Ride%20Amsterdam%20-%20Bordspel","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

De Ticket to Ride Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Ticket to Ride Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.