Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Moon, Alan R.

Review van Ticket To Ride – Germany

"Wat een heerlijke manier van reizen is dit!"

— Jeroen & Rianne

Het prachtige landschap van Duitsland raast aan je voorbij. Kom Langzaam minder je vaart totdat je helemaal stilstaat. Mensen stappen uit en nieuwe mensen stappen weer in. Het schelle geluid van de fluit en de treint weer in beweging. Wat een heerlijke manier van reizen is dit!

Ticket to ride Germany

Ticket to Ride Germany is een opzichzelfstaand spel in de grote reeks van Ticket to Ride spellen. Deze versie is voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar en de spelduur ligt tussen de 30 en 60 minuten. Het spel is ontworpen door Alan R. Moon en uitgegeven door Days of Wonder/Asmodee.

Doel van het spel

De strekking van het spel ligt in lijn met de andere Ticket to Ride spellen. Je gaat een spoorlijn aanleggen en probeert opdrachtenkaartje te vervullen door een verbinding te maken tussen steden. Elke stuk spoor levert punten op en eind van het spel krijg je nog punten voor voltooide opdrachtkaartjes. Daarnaast kun je in dit spel passagiers verzamelen, de speler met de meeste van elke kleur krijgt ook nog punten. De speler met de meeste punten wint het spel.

Hoe speel je Ticket to Ride Germany?

Elke speler start met 4 treinkaartjes en 4 opdrachtenkaartjes waarvan hij er minstens 2 moet houden. Spelers zijn een voor en aan de beurt en hebben dan keuze uit 3 acties:

  1. Treinkaartjes pakken: Je mag 2 treinkaartjes pakken, dit kan zijn van de gedekte stapel, van de 5 open kaarten of een combinatie van beide. Als je een jokerkaart pakt van de open kaarten dan mag je daarna geen tweede kaart meer pakken.
Ticket to Ride Germany, treinen, kaarten, treinkaartjes, wagon
Treinkaartjes
  1. Bouw aan je spoor: Als je de benodigde treinkaartjes van dezelfde kleur hebt gespaard dan kun je een stukje spoor bouwen. Je betaald evenveel treinkaartjes als de hoeveelheid vakjes van de route die je wilt neerleggen. De kaartjes moeten dezelfde kleur zijn als de route is. Is de route grijs, dan mag je een kleur naar keuze kiezen. Vervolgens zet je jouw eigen treintjes neer op het spelbord en pak je een passagier uit de beide steden die je zojuist verbonden hebt. Je mag zelf kiezen welke kleur je pakt.

Ticket to Ride Germany

  1. Nieuwe opdrachtenkaartjes pakken: Als je je opdrachtenkaartjes hebt afgerond kun je nieuwe pakken. Je pakt 4 kaartjes, je mag zelf kiezen of je lange of korte pakt want deze zijn onderverdeeld in 2 stapels en je moet er minstens 1 van houden. Wees niet té optimistisch want als je de opdracht niet voltooid hebt eind van het spel, dan zijn het aftelpunten.

Zodra een speler nog 0, 1 of 2 treintjes over heeft start de laatste ronde, elke speler krijgt nog één beurt. Daarna mag je je opdrachtenkaartjes tonen, de speler met de meeste voltooide kaartjes wint nog extra punten. Daarnaast bekijk je per kleur wie de meeste passagiers heeft verzameld, die verdient ook per kleur nog extra punten. Tel alles bij elkaar op en de speler met de meeste punten wint.

Conclusie

Zelf wonen wij vlak aan de Duitse grens en wij zijn liefhebbers van Ticket to Ride dus dit was echt een spel voor ons. Wij zijn dan ook zeker niet teleurgesteld. Het verzamelen van passagiers is echt een leuke toevoeging waardoor je andere strategieën kunt bedenken. Ook vonden we het leuk dat de lange en korte routes onderverdeeld zijn in aparte stapels zodat je kunt kiezen. Daarnaast ziet het er ook gewoon weer heel mooi uit. Wat ons betreft is Ticket to Ride Germany dus een aanrader.

Deze review van Ticket To Ride – Germany is geschreven door Jeroen & Rianne.
Lees alle reviews van Jeroen & Rianne

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Wat ons betreft is Ticket to Ride Germany dus een aanrader."

— Jeroen & Rianne

Koop Ticket To Ride – Germany bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Ticket To Ride – Germany

Omschrijving van Ticket To Ride – Germany


Ticket To Ride – Germany komt uit de Ticket to Ride Spelfamilie. Ticket To Ride – Germany is een Strategiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Ticket To Ride – Germany duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Ticket To Ride – Germany is ontworpen door Alan R. Moon en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Days of Wonder & Asmodee. Je koopt Ticket To Ride – Germany bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Ticket To Ride – Germany bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De Ticket to Ride Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Ticket to Ride Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.