Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-4 spelers

Leeftijd

Vanaf 6 jaar

Speelduur

30 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Moon, Alan R.

Review van Ticket To Ride – Mijn Eerste Reis

Mijn eerste reis?? Oeff… Dat is wel even flink terug in de tijd. Maar zal hoogstwaarschijnlijk naar Duitsland zijn geweest. In ieder geval het begin van vele reizen! Het populaire Ticket to Ride, met al zijn uitbreidingen, heeft nu ook een versie voor kinderen vanaf 6 jaar. En hoe leuk is dat! Al spelenderwijs leren ze een hoop over Europa, topografie in een ontspannen jasje. Een kleurrijk bord, vereenvoudigde regels, wat grotere treintjes, ontzettend leuk verzonnen. Wij zijn zelf al jaren fan van Ticket to Ride en hebben al wat varianten mogen spelen. Daarom waren we toch wel heel nieuwsgierig naar deze uitvoering speciaal voor de kleine reizigers.

Ticket to ride - Mijn eerste reis

Ticket to Ride, mijn eerste reis is te spelen vanaf 6 jaar, al kan een kleinere dreumes natuurlijk al best met begeleiding een beetje meespelen. De bedenker is Alan R.Moon en de illustraties zijn verzorgd door Djib & Regis Torres en vormgegeven door Cyrille Daujean. Ticket to Ride mijn eerste reis is in Nederland uitgegeven door Days of Wonder

Ticket to ride - Mijn eerste reis

Voor de kenners van Ticket to Ride – Europe komt dit speelbord meteen bekend voor. Wat verschilt is dat er minder steden op te zien zijn, minder lange spoorwegen en bij de steden staat er een leuke tekening bij van waar de stad om bekend staat. Zo leren kinderen gelijk waar de Eiffeltoren, de Big Ben of het Colosseum staat.

Ticket to ride - Mijn eerste reis

Hoe speel je Ticket to Ride – Mijn eerste reis?

Leg het spel klaar zoals beschreven. De jongste speler begint. Per beurt heb je de keuze uit de volgende opties:

  • Treinkaarten trekken: Je pakt de bovenste 2 kaarten van de stapel.
  • Een route claimen: Dit kun je doen als je genoeg treintjes in de juiste kleur hebt om een route vol te maken. De kaart met alle kleurtjes erop kun je gebruiken als joker. Je gebruikte treinkaartjes komen op een aflegstapel.
  • Bestemmingskaarten wisselen: Dit kan alleen als blijkt dat je je bestemming niet meer kunt halen omdat je geblokkeerd bent door andere spelers.

Ticket to ride - Mijn eerste reis

Dubbele routes mag je niet allebei claimen, al is dit natuurlijk erg verleidelijk. Routes hoeven niet door te lopen als je ze claimt, later wel als je jouw bestemmingskaart wilt halen. Als je een bestemmingskaart of een oost-west bonus gehaald hebt meldt je dit hardop en laat je je kaart zien.

Ticket to ride - Mijn eerste reis

De winnaar is degene die als eerste 6 bestemmingskaarten heeft gehaald of zijn laatste treintje op het bord heeft gezet. Diegene krijgt ‘het gouden treinkaartje’.

Ticket to ride - Mijn eerste reis

Wat vinden wij van Ticket to Ride – Mijn eerste reis?

Zoals we al zeiden zijn we erg fan van de Ticket to Ride spellen, deze variant is natuurlijk een stuk eenvoudiger, maar is ook toegespitst op de kinderen. En dat heeft leuk uitgepakt. Het spel ziet er vrolijk uit, met veel kleur wat natuurlijk leuk is voor kinderen, maar wij houden daar ook van! De regels zijn kort, duidelijk en overzichtelijk en alle complexiteit is eruit gehaald, zodat kinderen van 6 jaar dit prima kunnen begrijpen en oppakken.

Waar ook goed over nagedacht is, is dat niet elk kind van 6 jaar al meteen de namen van de steden kunnen lezen. Daarom is er gewerkt met plaatjes, zowel op het bord als op de bestemmingskaarten. En wat natuurlijk al eerder genoemd is, kinderen hebben niet door dat ze tijdens het spelen veel kunnen leren. Zoals de steden van Europa, waar ze liggen en wat het kenmerk is. Maar ook het leren van de kleuren, tellen hoeveel ze nodig hebben om een route te claimen, en leren vooruit te denken. En wij volwassenen leren stiekem mee!

 

 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen DreamTeam

Deze review van Ticket To Ride – Mijn Eerste Reis is geschreven door Remon & Chantal.
Lees alle reviews van Remon & Chantal

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Ticket To Ride – Mijn Eerste Reis bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Ticket To Ride – Mijn Eerste Reis

Omschrijving van Ticket To Ride – Mijn Eerste Reis


Ticket To Ride – Mijn Eerste Reis komt uit de Ticket to Ride Spelfamilie. Ticket To Ride – Mijn Eerste Reis is een Familiespel dat door 2-4 spelers gespeeld kan worden vanaf 6 jaar. Een spelletje Ticket To Ride – Mijn Eerste Reis duurt gemiddeld 30 minuten en scoort qua moeilijkheid 1.5 ster(ren) . Ticket To Ride – Mijn Eerste Reis staat in het Engels bekend onder de naam Ticket to Ride: First Journey (Europe). Ticket To Ride – Mijn Eerste Reis is ontworpen door Alan R. Moon en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Days of Wonder & Asmodee. Je koopt Ticket To Ride – Mijn Eerste Reis bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Ticket To Ride – Mijn Eerste Reis bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

De Ticket to Ride Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Ticket to Ride Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.