Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

50 minuten

Moeilijkheid

Prijzen & Nominaties
Uitgever:
Ontwerper(s)

Moon, Alan R.

Review van Ticket To Ride – Europe

Pak je conducteurs pet en je fluitje en… loop naar buiten want voor Ticket to ride ben je met je pet en fluitje niet geschikt. Dit spel is met treintjes maar aan een fluitje heb je niet zo veel, behalve dan om je tegenstanders te irriteren, maar dat kan ook op een andere manier.

Ticket To Ride Europe Asmodee Days of Wonder

Voor je ligt een groot bord met in dit geval de kaart van Europa erop. De spelbedenker Alan R. Moon heeft vanaf 2004 al heel wat verschillende versies van dit spel bedacht en uitgebracht (in Nederland en België uitgegeven door Asmodee/Days of Wonder) en is begonnen met de kaart van Amerika, de versie Europa volgde kort daarop. Het is de bedoeling dat jij met de treintjes van jouw kleur jouw opdracht (die op de bestemmingskaarten staan) gaat vervullen door verschillende plaatsen in Europa met elkaar te verbinden. Dat doen de andere spelers ook (2-5 spelers).Om dat voor elkaar te krijgen heb je steeds de keus uit verschillende kleurenkaartjes (treinkaartjes) en die corresponderen met de kleuren die de verschillende routes op de kaart hebben. Je kan niet meteen een route claimen, je zal de kleuren eerst moeten sparen (maar gelukkig kan je ook kiezen voor Joker treinkaartjes).

Ticket To Ride Europe Asmodee Days of Wonder

Was het in Ticket to Ride Amerika al zo dat iemand anders je route inpikte en je voor een omweg moest gaan, in Europa gebeurt dat nog sneller. Zeker Centraal Europa is snel vol. Maar dat maakt het juist leuk want eerst hadden de spaarders een grotere kans om te winnen, in Europa moet je veel sneller een route claimen.

Wat anders is in deze versie is dat je ook een route kunt overnemen of eigenlijk samen kan gebruiken door een station te plaatsen (maar dat kost je dan wel weer punten). Daarnaast heb je in deze versie ook tunnels die je kan claimen (maar daarbij zit een gok element ingebouwd). Verder zijn de bestemmingskaarten ook een beetje aangepast. Iedereen krijgt aan het begin één waardevolle moeilijke route en drie makkelijkere kortere routes. Je mag zelf kiezen welke je wilt houden. Hierdoor zijn de opdrachten wat eerlijker verdeeld. Heeft een speler bijna al zijn treintjes op het bord dan gaat de laatste ronde in en hopelijk is het je dan gelukt om de bestemmingskaarten die je in je hand hebt te voltooien. Niet voltooide opdrachten kosten je punten.

Ticket To Ride Europe Asmodee Days of Wonder

Ticket to Ride is een klassieker onder de spelfanaten en elke versie die uitgebracht is heeft een leuke twist in het spelverloop. Het is ook echt een familiespel, niet zo moeilijk om uit te leggen en niet al te moeilijk om te spelen. Iedereen zit lekker in zijn eigen bubbel uit te vogelen hoe die de opdrachten gaat vervullen en voor je het weet is het spel alweer gespeeld en weet je of je gewonnen hebt of dat de anderen net even iets handiger hun keuzes hebben gemaakt.

Ticket To Ride Europe Asmodee Days of Wonder

En over dat irriteren. Wil je dat echt weten of ga je dat zelf uitvogelen? Je weet: Je kan altijd je fluitje gebruiken.

Ticket to ride hoort volgens ons bij je basis spellenpakket om mee te kunnen praten met de bord- en kaartspellenscene. En dat wil je. TrrrrrrrrrrrrT!

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Team Arlin

Deze review van Ticket To Ride – Europe is geschreven door Team Arlin.
Lees alle reviews van Team Arlin

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Ticket To Ride – Europe bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Ticket To Ride – Europe

Omschrijving van Ticket To Ride – Europe


Ticket To Ride – Europe komt uit de Ticket to Ride Spelfamilie. Ticket To Ride – Europe is een Strategiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Ticket To Ride – Europe duurt gemiddeld 50 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Ticket To Ride – Europe is ontworpen door Alan R. Moon en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Days of Wonder & Asmodee. Je koopt Ticket To Ride – Europe bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com. Ticket To Ride – Europe is winnaar van de International Gamers Awards 2005 – Winnaars.

Koop Ticket To Ride – Europe bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

var bol_sitebar={"id":"bol_1594911666917", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=1004004006510342","familyId":"","site_id":"1086672","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":true,"link_name":"Ticket%20to%20Ride%20Europe%20-%20Bordspel","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};

De Ticket to Ride Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Ticket to Ride Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.