Taal

🇳🇱 Nederlands

Spelers

2-5 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

60 minuten

Moeilijkheid

Ontwerper(s)

Moon, Alan R.

Review van Ticket to Ride: Europe – 15th Anniversary

Met de trein 🚂 🚃 Europa verkennen, dat willen we toch allemaal? Het prachtige landschap schiet aan je voorbij terwijl je in je comfortabele stoel naar buiten zit te kijken… 🏔 🌊 🌺 🌱 🌳 🌲 🐄 🐑 🐎

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Vorig jaar is een deel van mijn familie naar Schotland geëmigreerd. Vanwege de pandemie hebben we ze nog niet kunnen opzoeken, maar er schijnt een fantastisch mooie treinroute te zijn vanaf Londen naar de Schotse Hooglanden. Wie weet kunnen we binnenkort dat mooie stukje Europa vanuit de trein gaan verkennen, maar voor nu kunnen we al een proefrit maken vanaf Edinburgh naar Essen met deze leuke versie van Ticket to Ride.

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Jubileum

Ticket to Ride is door de jaren heen een populair spel gebleken. Er zijn heel veel versies van Ticket to Ride uitgebracht; ook kortere versies zoals bijvoorbeeld de vorig jaar uitgebrachte Ticket to Ride Amsterdam, die je al in een kwartiertje speelt. En omdat je niet vroeg genoeg kunt beginnen is er zelfs eentje voor de kleintjes: Ticket to Ride: Mijn Eerste Reis!

Om dit succes te vieren is er nu de jubileumeditie uitgebracht. En wat is deze versie mooi!! Om te beginnen is het speelbord opgefrist en nog groter dan je gewend bent. En dan de fantastisch mooie treintjes! Iedere kleur heeft een eigen bewaarblikje met de treintjes van jouw eigen maatschappij. Ben je van de Post? Of transporteer je auto’s of misschien ben jij wel degene die boomstammen door heel Europa bezorgt.

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Uitbreidingen

In deze jubileumeditie zitten een aantal uitbreidingen, zodat je verschillende varianten kunt spelen:

  • Basisspel: hierbij gebruik je alle kaarten met het Europa-Logo. Lees hier de review van Ticket to Ride Europa.
  • Europa 1912: hierbij vervang je de Europa kaarten van het basisspel door de kaarten  met het 1912-logo.
  • Mega Europa: je gebruikt nu alle kaarten van het basisspel en van Europa 1912. Dus je speelt met heel veel verschillende bestemmingskaarten. De verdeling van de routes aan het begin van het spel is iets anders dan in het basisspel.
  • Grote Steden van Europa: bij deze variant gebruik je alle Big-Cities kaarten. Ook hier worden de bestemmingskaarten weer iets anders verdeeld.
  • De Orient-Express mini uitbreiding met 7 bonus bestemmingskaarten die je extra kunt toevoegen aan je spel.
  • Ticket to Ride with Max (promo) met 1 promokaart.

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Conclusie

Wij zagen heel erg uit naar deze speciale editie van Ticket to Ride Europa en het is het wachten zeker waard geweest! Zoals ik eerder al schreef is het speelbord erg mooi. De vrolijke felle kleuren en de leuke details op de kaart maken het extra aantrekkelijk. De treintjes zien er schitterend uit. Deze mooie treintjes heb je natuurlijk helemaal niet nodig om het spel te kunnen spelen, maar die sfeer maakt de beleving van reizen door Europa echt compleet. Klein minpuntje vind ik dat de treintjes en stations, hoewel ze er fantastisch uitzien, van licht plastic zijn gemaakt en dat maakt ze kwetsbaar. Toen we het spel voor het eerst speelden, was er al een pootje van een station verbogen en een katrol van een wagon gerold 😭 maar dat mocht de pret natuurlijk niet drukken 😉

Ticket to Ride Europe 15th Anniversary

Samen met de uitbreidingen die je met deze editie krijgt, is deze versie, uitgegeven door Asmodee, echt een aanrader; eentje die je absoluut in je spellenkast moet hebben staan! 

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Das

Deze review van Ticket to Ride: Europe – 15th Anniversary is geschreven door Das.
Lees alle reviews van Das

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

Koop Ticket to Ride: Europe – 15th Anniversary bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Ticket to Ride: Europe – 15th Anniversary

Omschrijving van Ticket to Ride: Europe – 15th Anniversary


Ticket to Ride: Europe – 15th Anniversary is een Strategiespel dat door 2-5 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Ticket to Ride: Europe – 15th Anniversary duurt gemiddeld 60 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Ticket to Ride: Europe – 15th Anniversary staat in het Engels bekend onder de naam Ticket to Ride: Europe – 15th Anniversary. Ticket to Ride: Europe – 15th Anniversary is ontworpen door Alan R. Moon en wordt in het Nederlands in Nederland & België uitgegeven door Days of Wonder, Galápagos Jogos, Korea Boardgames, Rebel Sp. z o.o. & Asmodee. .

Koop Ticket to Ride: Europe – 15th Anniversary bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.