Taal

🇬🇧 Engels

Spelers

2-3 spelers

Leeftijd

Vanaf 8 jaar

Speelduur

45 minuten

Moeilijkheid

Uitgever:
Ontwerper(s)

Moon, Alan R.

Review van Ticket To Ride – Nordic Countries

"Het plezier van het Ticket To Ride spel voor 2 personen, zonder dat je met een kleiner bord speelt."

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Jonathan

— Jonathan

Ticket to Ride is voor veel liefhebbers een gekende naam. Met maar liefst 6 basisversies (waaronder deze Nordic Countries) en 13 uitbreidingen is er keuze genoeg!

De eerste versie, de reis door Amerika, is uit 2004 en bij het schrijven van deze review al bijna 20 jaar een succes . Oh ik vergeet nog de online versies met ranglijsten en rail away op televisie.. al is daar het spelelement nog onduidelijk.

Nordic vs basis

Het mechanisme van het dit basisspel is niet anders dan andere ticket basisspellen.

Je krijgt opdrachten, kan elke ronden treinen sparen óf een spoorlijn neerleggen. Opdrachten leveren punten op, gebouwde sporen ook en hoe langer de lijn hoe meer punten.

Opdrachtkaarten

Wat is er dan anders aan de Nordic Versie? Om te beginnen natuurlijk de kaart. Deze versie heeft als setting de landen Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de basisversie (VS), liggen er redelijk veel steden op korte afstand van elkaar. En, heel belangrijk, deze versie is ontworpen voor 2 of maximaal 3 spelers. Veel andere basisversies van Ticket zijn geschikt voor 5 spelers. Die kunnen natuurlijk ook met 2 of 3, maar bij de Nordic versie is er duidelijk rekening gehouden met een lager aantal spelers. In de doos zitten ook ‘maar’ drie kleuren treinen, dus met meer spelen kan ook echt niet.

De vele korte routes maken het dat je strategischer moet spelen. Vooral met 2 spelers is dit een must. Zijn er namelijk 2 verbindingen tussen bepaalde steden, mag er slechts één gebruikt worden. Kortom, je kan elkaar flink dwars zitten. Of de route vervolgens nodig hebt… is een bijzaak wellicht. Deze speelwijze kan je een enkeltje naar de bank opleveren aan het eind van de avond.

Ook te vinden in deze versie zijn tunnels en bruggen, waarbij je niet vooraf weet hoeveel kaartjes deze je kort. Ook is er een extra lange route van maar liefst 9 treinen! Hier mag je 4 willekeurige kaarten gebruiken als ruil voor 1 kaart, in de kleur die je nodig hebt, om je route te maken. Omdat deze route heel veel oplevert vergroot je je kans op winst behoorlijk door deze route te pakken.

Conclusie

Aangezien we (mijn vrouw en ik) niet altijd met veel zijn is deze versie voor ons perfect. Het plezier van het Ticket To Ride spel voor 2 personen, zonder dat je met een kleiner bord speelt. Een blijvertje dus.

Ticket to Ride Nordic Countries wordt uitgegeven door Days of Wonder/Asmodee.

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Jonathan

Deze review van Ticket To Ride – Nordic Countries is geschreven door Jonathan.
Lees alle reviews van Jonathan

Dit spel is beschikbaar gesteld door de uitgever voor review, maar dit is geen betaalde reclame.

"Al bijna 20 jaar een succes!"

Reviewer Bordspellen en Kaartspellen Jonathan

— Jonathan

Koop Ticket To Ride – Nordic Countries bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Videos over Ticket To Ride – Nordic Countries

Omschrijving van Ticket To Ride – Nordic Countries


Ticket To Ride – Nordic Countries komt uit de Ticket to Ride Spelfamilie. Ticket To Ride – Nordic Countries is een Strategiespel dat door 2-3 spelers gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Een spelletje Ticket To Ride – Nordic Countries duurt gemiddeld 45 minuten en scoort qua moeilijkheid 2 ster(ren) . Ticket To Ride – Nordic Countries is ontworpen door Alan R. Moon en wordt in het Engels in Nederland & België uitgegeven door Days of Wonder & Asmodee. Je koopt Ticket To Ride – Nordic Countries bij een van de Spellenwinkels in Nederland en België of bol.com.

Koop Ticket To Ride – Nordic Countries bij je lokale Spellenwinkel:

Alle Spellenwinkels

Steun Spellenbunker, koop bij deze winkels:

bol.com

Amazon

Uitbreidingen op Ticket To Ride – Nordic Countries

Deze spellen kun je samen met Ticket To Ride – Nordic Countries spelen

De Ticket to Ride Spelfamilie

Deze spellen komen ook uit de Ticket to Ride Spelfamilie

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.