Nederlandse Spellenprijs 2020

Point Salad, De Crew & Architecten van het Westelijk Koninkrijk winnen de Nederlandse Spellenprijs 2020

zaterdag 7 november 2020 AUTEUR: Mario LEESTIJD: 5 minuten

2020 is maar een raar jaar, geen Spellenspektakel & geen SPIEL. Maar gelukkig kunnen we nog wel (voorzichtig & in kleine groepjes uiteraard) spelletjes spelen. De jury van de Nederlandse Spellenprijs heeft alle spellen die het afgelopen jaar in het Nederlands zijn uitgebracht onder de loep genomen, en na lang wikken en wegen de volgende 3 winnaars uitgekozen:

Familiespel van 2020

Point Salad van 999 Games is gekozen tot winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2020 in de categorie familiespellen.

Het Juryoordeel:
“Setjes verzamelen op talloze manieren. Eerst groentes verzamelen en daarna bijbehorende puntenrecepten scoren, of andersom? Of toch liever mixen? Houd in ieder geval in de gaten wat anderen nodig hebben! Een snel spel met interessante keuzes en behoorlijk wat interactie.”

Verliezend finalisten in de categorie Familiespellen:

Winnaar Nederlandse Spellenprijs 2020 Familieprijs
Point Salad Kaartspel

Kennerspel van 2020

De Crew van 999 Games is gekozen tot winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2020 in de categorie kennerspellen.

Het Juryoordeel:
“Als slagenspel herkenbaar, met extra elementen. Coöperatief, zonder directe communicatie. Regelmatig spannend tot de laatste slag. De grote verscheidenheid aan missies garandeert zowel een grote herspeelbaarheid als variabele moeilijkheidsgraad. Waar was dit spel al die tijd?”

Verliezend finalisten in de categorie Kennerspellen:

Winnaar Nederlandse Spellenprijs 2020 Kennersprijs
Winnaar Nederlandse Spellenprijs 2020 Kennersprijs

Expertspel van 2020

Architecten van het Westelijk Koninkrijk van White Goblin Games is gekozen tot winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2020 in de categorie expertspellen.

Het Juryoordeel:
“Een workerplacement waar je eigen arbeiders elkaar kunnen versterken, maar het risico lopen door een concurrent opgepakt te worden, betekent volop interactie. De dynamiek van het reputatiespoor met de bijbehorende voor- en nadelen maakt er een prachtig en origineel geheel van.”

Verliezend finalisten in de categorie Expertspellen:

Winnaar Nederlandse Spellenprijs 2020 Expertsprijs
Architecten van het Westelijk Koninkrijk Bordspel

Bijzondere Prijs 2020

Erwin Broens van Bordspeler.nl heeft de Bijzondere Prijs gewonnen. Deze prijs wordt maar zelden toegekend, en alleen aan personen die heel veel hebben betekend voor de Nederlandse spellenwereld. Gefeliciteerd Erwin!

Het Juryoordeel:
Erwin Erwin Broens van Bordspeler.nl“Erwin is altijd heel erg betrokken geweest bij de gebeurtenissen in het spellenwereldje, en schroomt daarbij niet om zowel lof als kritiek te geven wanneer hij dat verdiend acht. Hij heeft een uitgesproken mening en neemt daarbij geen blad voor de mond. Tegelijkertijd is hij bereid om mensen de weg te wijzen, beginnende uitgevers te helpen en initiatieven te ondersteunen. Zo heeft hij bij de landelijke spelvereniging Ducosim in zijn bestuursjaren de verenigingsbeurs naar de Jaarbeurs gebracht en stond hij in 2000 mede aan de wieg van de oprichting van de Nederlandse Spellenprijs.
Maar meer nog is hij bekend van zijn recensies en nieuwsberichten op zijn website Bordspeler.nl. De impact hiervan op de Nederlandstalige spellenwereld is bijzonder groot te noemen. Zowel beginnende als ervaren spelers komen dankzij Erwin bij de juiste informatie uit en verkrijgen nieuwe inzichten over deze mooie hobby. Het feit dat hij zonder onderbreking zijn webactiviteiten nu precies 25 jaar voor iedereen toegankelijk maakt, heeft de jury unaniem aangegrepen om hem deze Bijzondere Prijs 2020 toe te kennen.”

Winnaar Nederlandse Spellenprijs 2020 Bijzondere Prijs

Wil je de bekendmaking nog eens op je gemak terugkijken? Ga dan naar het YouTube account van de Nederlandse Spellenprijs.

Geinteresseerd? Ga dan naar een van de Spellenwinkels in Nederland en België of

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.