Trek je party-spellen weer uit de kast!

maandag 28 februari 2022 AUTEUR: Das LEESTIJD: 3 minuten

Nu bijna alle maatregelen weer netjes in de kast zijn opgeborgen, kunnen we de spellen uit de kast halen die we al zo'n lange tijd niet meer hebben gespeeld. Wat hebben we allemaal gemist?

Tja, COVID-19 is op zijn retour en nu kan en mag er langzamerhand weer steeds meer. Ik wil niet klagen, want het was voor het beschermen van onze gezondheid en die van onze dierbaren. En Corona is nog niet voorbij, dus we moeten wel voorzichtig blijven natuurlijk… Maar er zijn een aantal spellen die ik echt gemist heb en die kunnen we er nu weer bij pakken. Deels natuurlijk een aantal expertspellen, die je gewoon niet met iedereen op tafel kunt leggen, maar vooral de spellen die je met een grotere groep speelt.

Hieronder de 5 partyspellen die bij ons als eerste weer op tafel zullen komen:

Partyspellen stapel van blog

1. 20 Second Showdown

20 Second Showdown - Partyspel - 999 Games Dit hilarische spel zorgt gegarandeerd voor een gezellige avond! Het is echt een leuk partyspel voor als je zin hebt om gek te doen en lol te trappen. De regels zijn heel eenvoudig. Je hebt het spel in 2 minuten uitgelegd. Het gaat heel snel en je speelt zo een paar rondjes achter elkaar.

Heerlijk om je avond te vullen of als een luchtig spelletje tussendoor.

Lees de review door Das

Uitgegeven door 999 Games

2. Dixit Odyssey

Dixit Odyssey Kaartspel Partyspel Libellud AsmodeeDit originele partyspel is echt de moeite waard om er weer eens bij te pakken! Dit spel kun je eindeloos spelen. Het leuke is dat jouw hint misschien perfect past bij een kaart van een andere speler. Probeer een goede tussenweg weten te vinden, niet te simpel maar ook zeker niet te cryptisch.

Speel je vaak en vind je het leuk om wat meer speelkaarten te hebben? Breid het spel dan uit met een van de vele Dixit uitbreidingen.

En wist je dat er nu een nieuw spel in deze serie is uitgegeven? Stella – Dixit Universe, herkenbaar, maar net weer even anders.

Lees de review door Sam.

Uitgegeven door onder andere Asmodee.

3. Codenames

Codenames Kaartspel White Goblin Games

Codenames, is een leuk denkspelletje met teams. Het spel komt het beste tot zijn recht met wat meer spelers, ideaal is 6 of 8 spelers. Je moet als team samenwerken om te winnen. Probeer zo snel mogelijk contact te maken met al je collega-spionnen. De twee verschillende rollen maken dat je het een paar keer achter elkaar wil spelen, want iedereen wil natuurlijk een keertje hoofd van de geheime dienst zijn.

Ben je benieuw naar de varianten op dit spel? Bijvoorbeeld voor 2 personen, de Disney-variant en meer. Bekijk alle Codenames-spellen.

Lees de review door Mat.

Uitgegeven door White Goblin Games.

4. Just One

Just One Partyspel Asmodee Repos Production

Super leuk om te doen dit partyspel. Origineel spelmechanisme, leuke kleurtjes (er zijn verschillende kleuren stiften bij geleverd om op de bordjes te schrijven) en een uitdaging. Een uitdaging voor degene die moet raden, maar ook voor diegenen die jouw woord in één woord moeten omschrijven.

Het klinkt misschien allemaal niet zo spannend… tot je het speelt dan spat de lol ervan af, echt waar, probeer maar.

Lees de review door team Arlin.

Uitgegeven door Asmodee.

5. Exploding Kittens

Exploding Kittens Asmodee Kaartspel

Exploding Kittens had de meest succesvolle Kickstarter campagne ooit!
Het is een hilarisch kaartspel voor 2-5 personen. En er is nu ook een Party Pack van Exploding Kittens uitgegeven.

Dit grappig kaartspelletje is extra leuk als je in een lollige bui bent. Vooral de eerste keer dat je het speelt, is het leuk om alle grappige teksten bij de verschillende kaarten te lezen. Er is aandacht besteed aan de details want elk kaartje is anders. En dat vind ik een grote plus.

Lees de review door Das.

Uitgegeven door Asmodee.

Natuurlijk kunnen we de lijst nog veel langer maken, maar je zult zelf ook wel genoeg spellen kunnen bedenken die je de komende tijd weer gaat spelen. Heel veel speelplezier voor iedereen!

 

Geinteresseerd? Ga dan naar een van de Spellenwinkels in Nederland en België of

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.