Top 10 Meest Gespeelde Spellen 2021 – Sam

donderdag 13 januari 2022 AUTEUR: Sam LEESTIJD: 3 minuten

Op aanraden van Mario kocht ik voor een paar euro de app BG Stats (App Store). Via deze app kan je bijhouden wanneer je welk spel speelt, met wie en natuurlijk de scores. Handig, want nu kan ik heel snel zien welke spellen ik in 2021 het meest heb gespeeld.

1 Codenames

CodenamesMijn meest gespeelde spel in 2021 is by far Codenames. We hebben het spel veel online gespeeld, maar ook offline. Vaak speel je een paar spelletjes achter elkaar, want meestal zijn er meerdere spelers die de ‘Spy Master’ willen zijn.

Lees de review door Mat van Codenames.

Uitgegeven door White Goblin Games.

2 Welcome To…

Welcome To Spel Jumping Turtle Games Codenames wordt op de hielen gezeten door Welcome To… Als ik dit speel met vrienden die het nog niet eerder hebben gespeeld, doen we vaak eerst even één potje om aan het spelmechanisme te wennen en daarna een potje voor het echie. Ook dit is trouwens een spel dat ik veel online heb gespeeld.

Lees de review door Team Arlin van Welcome To…

Uitgegeven door Jumping Turtle Games.

3 Qwixx

Qwixx - scorebloks Qwixx is een simpel dobbelspelletje, maar erg leuk om te doen. Ook echt een aanrader om met vrienden te spelen, die geen die hard spelfanaten zijn. Het is snel uitgelegd en het speelt vlot, daardoor pak ik dit spel er vaak bij. De extra scoreblokken komen daardoor ook zeker van pas. Binnenkort ontvang ik Qwixx: Longo, waar ik erg benieuwd naar ben!

Lees de review door Das van Qwixx.

Uitgegeven door White Goblin Games.

4 Meeple Land

Meeple Land heb ik het afgelopen jaar ook veel gespeeld. Ik vind dit zelf erg leuk, maar ik merk ook dat vrienden erg nieuwsgierig naar dit spel zijn als ze het in de spellenkast zien staan. En gelukkig viel dit spel bij nog niemand tegen! Meeple Land is overigens ook één van de populairste spellen op Spellenbunker.

Lees mijn review van Meeple Land.

Uitgegeven door Geronimo Games.

5 Ohanami

Ohanami White Goblin GamesOhanami heb ik eigenlijk net zo vaak gespeeld als Meeple Land, maar omdat een potje Ohanami korter duurt dan Meeple Land heb ik deze toch op de vijfde plek gezet. Ohanami is een simpel kaartspel, maar toch verveelt het niet. Ook dit spelletje speel je vaak meerdere keren achter elkaar, omdat iedereen de volgende ronde met een andere tactiek probeert te winnen. Echt een leuk spel voor erbij!

Lees mijn review van Ohanami.

Uitgegeven door White Goblin Games.

6 Splendor

Splendor Bordspel Kaartspel Asmodee Space CowboysSplendor is een spel dat iedereen leuk vindt, dit is in ieder geval zo in mijn vriendengroep. Meerdere vrienden hebben dit spel aangeschaft, nadat ze het hebben gespeeld. Speldor is niet moeilijk, maar toch heb je het idee dat echt een spel aan het spelen bent. Ik ben ook erg benieuwd naar de uitbreiding, hopelijk kan ik die eens proberen (hint hint 😉).

Lees mijn review van Splendor.

Uitgegeven door Asmodee.

7 Keer op keer

Keer op keer dobbelspelKeer op keer doet me erg denken aan Qwixx. Vaak is de vraag dan ook ‘Spelen we Keer op keer of Qwixx’? Ik ben ook erg benieuwd naar Keer op keer 2.
De kindervariant van keer op keer is ook zeer populair.

Lees mijn review van Keer op keer.

Uitgegeven door 999 Games.

8 Hokito

Hokito Cosmoludo Geronimo Games - StartopstellingHokito is een heerlijk spel voor 2 spelers. Het is snel uitgelegd en je speelt daardoor snel een spelletje. Tactisch spelen bij dit bordspel is wel een must. Voor je het weet ben je veel punten kwijt, omdat je tegenstander op jouw stapel is gaan staan.
En als dat gebeurd, wil je natuurlijk revanche.

Lees de review door Jonathan van Hokito.

Uitgegeven door Geronimo Games.

9 Kingdomino Origins

Kingdomino Origins spel doos box Spellenbunker.nlKingdomino Origins is een spelletje domino voor gevorderden. Het doet me een klein beetje denken aan Carcassonne, maar dan wat eenvoudiger. Doordat je het spel op drie niveaus kan spelen, kan je het met verschillende leeftijden spelen. Er zijn al heel wat varianten op de markt, dus het spel is geliefd.

Lees zeer binnenkort de review door Jonathan van Kingdomino Origins.

Uitgegeven door Geronimo Games.

10 Tiny Towns

Tiny Towns Bordspel White Goblin GamesOp de tiende plek is Tiny Towns geëindigd. Dit is sowieso het mooiste spel wat je terug vindt in deze top 10. Het spel is erg leuk om te spelen, al is het maar om de mooie kaarten in je handen te hebben. Vaak spel ik het met de uitbreidingen Bomen en Experts. Ik zou dit spel in 2022 graag wat vaker gaan spelen.

Lees de review door Das van Tiny Towns.

Uitgegeven door White Goblin Games.

 

Natuurlijk heb ik nog veel meer spellen gespeeld, maar deze spellen hebben de top 10 niet bereikt. Betekent natuurlijk niet dat die spellen niet leuk zijn. Ik ben benieuwd of ik in 2022 andere spellen ga spelen.

Geinteresseerd? Ga dan naar een van de Spellenwinkels in Nederland en België of

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.