Blog 2-persoonsspellen 2020 Cadeautips Top-10 Spellenbunker

2-Persoonsspellen Cadeautips Top-10 van 2020

dinsdag 10 november 2020 AUTEUR: Mario Kerkhof LEESTIJD: 10 minuten

2020 is door de Corona pandemie niet bepaald het ideale jaar voor partyspellen. Familiespellen kunnen nog wel, maar we zijn natuurlijk voorzichtig en het is daardoor niet altijd mogelijk om zo’n bordspel met je vrienden te spelen. Dan blijven over de 2-persoonsspellen, en laat het Covid-19 jaar 2020 daar nou net het ideale jaar voor zijn (en 2021 misschien ook nog wel).

‘S avonds, met een glaasje wijn bij kaarslicht, gezellig met je partner een spelletje spelen. En dan hebben we het in dit blog natuurlijk over bordspellen & kaartspellen, laat dat even duidelijk zijn 😉.

Voor dit blog over hebben de spellen-uitgevers uit Nederland & België hun 10 favoriete 2-persoonsspellen uitgezocht. En Spellenbunker vertelt je hoe die spellen zijn.

Lees ook de andere 3 blogs uit deze serie; de leukste partyspellen, kinderspellen & familiespellen van 2020.

Dit is de 2-persoonsspellen cadeau-tip top-10 van 2020:

 

Jurassic Brunch Bordspel Flying Games GeronimoJurassic Brunch

Uitgekozen door Geronimo Games.

In dit broertje van Jurassic Snack speel je met Triceratops en een Raptor. De Triceratops zijn vegetariërs en lusten wel een lekker groen blaadje. Ze lijken heel schattig maar pas maar op!

De Raptor is een stuk minder vriendelijk, en lust, in tegenstelling tot z’n dino-neven wel een lekker stukje vlees. De Raptor stuurt je dan ook af op de Triceratops van je tegenstander, want die smaken fantastisch.

Ben je toevallig ook al in het bezit van het spel Jurassic Snack, dan kun je ze combineren en heb je een 4-persoonsspel (maar dat is weer een ander blog 🤓).

 

 

Foto Kaartspel Claim

Claim

Uitgekozen door White Goblin Games.

The king is dead, long live the king!

Waarschijnlijk was hij gewoon erg dorstig… Het hoofd van de koning is vanochtend gevonden in een wijnvat. Tijd voor een nieuwe Koning!

In het kaartspel Claim van White Goblin Games strijd je om met jouw factie het koningsschap te bemachtigen.

Je moet dan wel de meerderheid van 5 facties (goblins, dwergen, zombies, dubbelgangers en ridders) zien te winnen.

Je kan Claim uitbreiden met de Reïnforcements voor nog veel meer mogelijkheden. Of je combineert het met Claim 2 om met 4 spelers te kunnen spelen.

 

 

Glasgow 999 Games Bordspel

Glasgow

Uitgekozen door 999 Games.

Het is het jaar 17-nog-wat en het dorpje Glasgow in Schotland groeit razendsnel uit tot een grote stad. Dat komt allemaal door die nieuwe haven waardoor er ineens volop gehandeld kan worden met de rest van Europa.

Je stuurt je koopman de haven in om goederen te gaan verzamelen. Staal, baksteen, goud en natuurlijk whisky.

En met die goederen kun je weer gebouwen bouwen in de stad of acties kunt uitvoeren. Door deze gebouwen op de juiste plek te bouwen en te combineren vergaar je punten. Als gebouw nummer 16 gebouwd is stopt het spel en worden de punten berekend.

 

 

Foto Escape Room the Game 2 Spelers Editie

Escape Room The Game 2-pers

Uitgekozen door Identity Games.

Escape Room The Game van Identity Games omvat ondertussen al een behoorlijke rij spellen. In deze 2-persoons versie zitten 2 verhalen plus een kort introductiespel waarin je klaar wordt gestoomd voor het echte werk.

In het spannende introductiespel krijg je op een natte koude avond in een donkere steeg ineens een klap op je achterhoofd. Zodra je weer wakker wordt heb je 15 minuten de tijd om te ontsnappen uit de plek waar je gevangen zit.

In de andere 2 avonturen die ieder 60 minuten duren ga jij en je medespeler op zoek gaan naar de verborgen aanwijzingen. Op die manier probeer je de juiste codes te vinden en uiteindelijk op tijd te ontsnappen. Hebben jullie stalen zenuwen, kun je goed samenwerken en zijn jullie creatief? Dan hebben jullie de ideale eigenschappen om Escape Room The Game – 2 spelers editie te spelen.

 

 

The Genius Square bordspel

The Genius Square

Uitgekozen door Tucker’s Fun Factory.

Ben jij de Genius in huis? Bewijs het maar in een van de 62.208 puzzels die je kunt maken met The Genius Square; een heus puzzelspel.

Jij en je tegenspeler dobbelen eerst om de posities van de 9 ‘blokkers’ te bepalen. Daarna starten jullie tegelijk en proberen als eerste de 9 vormen op het speelbord te puzzelen.

En al lijkt het soms onmogelijk, er is altijd minimaal 1 oplossing voor de puzzel.

 

 

Ticket To Mars Intrafin Games GDM Games Bordspel

Ticket to Mars

Uitgekozen door Intrafin.

Nog heel even en de aarde wordt vernietigd. En als je heel veel geluk hebt ben jij van de gelukkigen met een Ticket to Mars.

Probeer in dit spel zoveel mogelijk van je geheime doelen te bereiken. Verplaats mensen omhoog, omlaag of naar een ander ruimteschip.

Ondertussen wordt iedereen zenuwachtig want de klok telt af en bij 0 vertrekken de ruimteschepen naar Mars.

 

 

Foto kaartspel Jaipur

Jaipur

Uitgekozen door Asmodee Nederland.

Als handelaar in het spel Jaipur wil je natuurlijk maar wat graag die uitnodiging bij de Maharadja bemachtigen. Maar daarvoor moet je eerst de 2 zegels van uitmuntendheid verdienen. En die verdien je door een ronde van het spel te winnen.

Dus laat maar zien dat jij de beste handelaar bent. Kopen, verkopen en ruilen. Moet je snel je goederen verkopen voordat de concurrentie dat doet? Of neem je het risico om eerst meer goederen te verzamelen zodat je die extra beloning erbij pakt? En dan heb je ook nog een kudde kamelen rondlopen…

Jaipur is een heerlijk vlot 2-persoonsspelletje uitgegeven door Asmodee. Ieder spel beslaat 2 a 3 snelle rondes. En daarna beginnen jullie gewoon weer opnieuw, want óf je wilt revanche, óf je wilt laten zien dat je ook nu weer de beste koopman van Jaipur bent.

 

 

Tea for 2 Bordspel Kaartspel

Tea for 2

Uitgekozen door Asmodee België.

Tea for two is een kaartspel voor 2 personen in het Alice in Wonderland thema met een deckbuilder aspect.

Het idee is eenvoudig: jullie draaien allebei een kaart om en de hoogste kaart wint. De winnaar mag dan een kaart kopen of de actie die op de kaart staat uitvoeren.

Je verzamelt in het spel zandlopers en taartjes. Heb jij de roze flamingo in handen en is het een gelijkspel, dan mag jij je alsnog de winnaar noemen.

Het is een vrolijk vlot en luchtig spelletje met behoorlijk wat interactie.

 

 

Foto kaartspel Herrlof

Herrlof

Uitgekozen door Spellenbunker

In dit kaartspel vecht je als viking om de kroon, ofwel de Herrlof.

Onze persoonlijke topper van 2020 qua nieuwkomers in het 2-persoons genre is Herrlof van Jolly Dutch. Daarom hebben wij hem zelf uitgekozen om aan deze lijst toe te voegen.

Voor iedere ronde maak je een geheime schatting van het aantal slagen dat jij denkt te winnen, en het levert je heel veel punten op als die voorspelling ook echt uitkomt.

Het is een slagenspel met een twist. Je moet dus slagen zien te winnen, maar juist ook weer niet álle slagen. Dus als je genoeg slagen hebt gewonnen zul je er alles aan doen om de rest juist te verliezen. Maar de kans is natuurlijk groot dat je tegenstander dat ook wil.

 

 

7 Wonders Duel Asmodee Repos Kaartspel 2 persoonsspel

7 Wonders Duel

Dit spel is uitgekozen door Spellenbunker

Om deze top 10 compleet te maken hebben we gekozen voor ons eigen all-time favoriete 2-persoonsspel, 7 Wonders Duel, uitgegeven door Asmodee / Repos.

Altijd al graag een grote leider willen zijn en je eigen beschaving willen opbouwen? Ga dan mee terug in de tijd met 7 Wonders Duel. Verzamel in dit kaartspel eerst grondstoffen, en breidt vervolgens je stad uit met allerlei gebouwen.

Vergeet zeker niet om de balans van de militaire macht tussen jou en je tegenstander in de gaten te houden. Als je dat vergeet dan neemt je tegenstander misschien wel de militaire overhand en verslaat je op die manier, al je mooie gebouwen die je gebouwd hebt zijn dan voor niets geweest! Keuzes maken en je tegenstander te slim af zijn, daar draait het om.

Je kan op heel veel manieren punten verzamelen. Ga je je kansen spreiden, of ga je vol voor de militaire overwinning?

7 Wonders Duel is altijd spannend tot het eind! Het is wel het pittigste spel in deze top-10 en vooral geschikt voor de wat meer ervaren bordspeler. Maar als je je niet af laat schrikken door een klein beetje uitdaging moet je deze uitdaging zeker aangaan!

 

 


We hopen je met dit blog te hebben geïnspireerd voor leuke 2-persoonsspellen cadeautjes. En dat mag natuurlijk ook gewoon een cadeautje voor jezelf zijn!  Hier vindt je alle 2-persoonsspellen.

De spellen staan op willekeurige volgorde. Een groot deel van de spellen in dit blog hebben we van de uitgevers ontvangen voor review. Maar we zijn niet gesponsord of betaald voor deze spellen.

Geinteresseerd? Ga dan naar een van de Spellenwinkels in Nederland en België of

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.