Blog Familiespellen 2020 Cadeautips Top-10 Spellenbunker

Familiespellen Cadeautips Top-10 van 2020

dinsdag 10 november 2020 AUTEUR: Mario Kerkhof LEESTIJD: 10 minuten

Het is zondagmiddag 8 november 2020, weer zo’n saaie corona-zondag. Jullie zitten dus thuis, met z’n allen op een rijtje op de bank, ieder naar z’n eigen schermpje te turen. Vader kan niet naar het voetbalstadion dus zit in z’n rood-witte shirtje het ‘Hand-in-Hand’ te neuriën terwijl hij op z’n telefoon de tussenstanden checkt. Zoon en dochter lief doen samen met vrienden online een potje ‘Among Us’ (ook leuk, tip!). En moeder is uiteraard op de Instagram van Spellenbunker aan het kijken naar leuke tips voor de komende donkere dagen.

En daar komt ze dit blog tegen met leuke familiespellen en ze denkt: “vanaf volgende week zien onze zondagmiddagen er heel anders uit”, en ze vult haar winkelmandje met leuke spellen.

We hopen er natuurlijk echt op dat dit scenario massaal gaat plaatsvinden, want wat is er nou leuker dan met z’n allen een leuk spelletje te spelen. Je kunt ondertussen een beetje praten, zet wat lekkere hapjes neer. En jullie beleven een hoop lol aan die bordspellen en kaartspellen.

Voor dit blog over hebben de spellen-uitgevers uit Nederland & België hun 10 favoriete gezelschapsspellen uitgezocht. En Spellenbunker vertelt je hoe die spellen zijn.

Lees ook de andere 3 blogs uit deze serie: de leukste partyspellen, kinderspellen & 2-persoonsspellen van 2020.

Dit is de familiespellen cadeautips Top-10 van 2020:

 

Foto Bordspel De Zoektocht Naar El Dorado

Zoektocht naar El Dorado

Uitgekozen door 999 Games.

Dit is een leuk racespel voor 2-4 personen vanaf 10 jaar. Iedereen speelt een avonturier in de jungles van Zuid Amerika op zoek naar EL Dorado, de stad van goud. Doel is als eerste de grens van de stad te passeren en alle schatten op te eisen.

Het spel is een combinatie van een deckbuilder en een racegame. Je probeert in de loop van het spel jouw stapel speelkaarten zo goed mogelijk uit te breiden op de markt en van de slechtere kaarten af te komen. Tegelijkertijd ben je aan het racen door het bos, water, en puin en ontwijk je de bergen.
Doordat het spel modulair is opgebouwd kun je de tegels ieder potje weer anders neerleggen en is ieder spel weer anders. Een heerlijk spelletje waarin je elkaar ook lekker dwars kunt zitten door de route voor anderen te blokkeren.
Een potje duurt ongeveer 45 minuten.

 

 

Foto Bordspel Pandemic

Pandemic

Uitgekozen door Asmodee België.

Wat een passend thema! In Pandemic kun je naspelen wat er gebeurt als besmettelijke ziektes zich snel verspreiden. Het is een coöperatief spel voor 2-4 personen vanaf 10 jaar en duurt ongeveer 45 minuten.

Als team reis je de hele wereld rond om te proberen de ziektes in te dammen, kennis op te doen en medicijnen te ontwikkelen. Lukt het jullie om de mensheid te redden voordat alles uit de hand loopt?
Dit superspannende coöperatieve spel is al heel lang een van onze favoriete spellen. Het komt ook vaak op tafel als we ‘nieuwe’ spelers over de vloer hebben.
De kans is heel groot dat je over een tijdje ook de andere edities van dit spel gaat spelen, zoals Pandemic Rising Tide (speelt zich af in Nederland) of een van de spellen uit de Pandemic Legacy serie (hierin speel je een verhaal; alle keuzes die je maakt hebben weer gevolgen voor het volgende spel.)

 

GHOST ADVENTURE Bordspel Geronimo Games

Ghost Adventure

Uitgekozen door Geronimo Games.

Dit is een familiespel dat echt even heel anders is dan de alle spellen die we al kennen. Je bent in dit fantasievolle spel een muis die met een tol een parcours aflegt over verschillende speelborden. In het bijgeleverde stripboek vind je de missies.
Je moet symbolen verzamelen om je missie te halen. Het spinnen met de tol en de route volgen, vraagt natuurlijk wel wat handigheid, dus oefenen maar! De tol gaat van bordje naar bordje, moet soms zelf springen en obstakels vermijden en tegelijkertijd moet de tol wel blijven draaien.

In het behendigheidsspel Ghost Adventure speel je de missies samen, een coöperatief spel dus, voor 1-4 spelers vanaf 8 jaar. En een potje speel je in ongeveer 20 minuten. Uitgespeeld? Dan is er gelukkig nog een boekje met extra missies meegeleverd.

 

 

Cahoots Kaartspel

Cahoots

Uitgekozen door White Goblin Games.

Het kaartspel Cahoots is een leuk coöperatief familiespel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar. Samen probeer je opdrachten te voltooien.
Er liggen 4 kaarten op tafel en samen moet je zorgen dat 1 of meerdere opdrachten vervuld worden, voordat het spel is afgelopen. Iedereen legt om de beurt een kaart op een stapel met dezelfde kleur of hetzelfde nummer als de kaart die er al ligt. Dat lijkt heel makkelijk, maar er zit een addertje onder het gras: je mag niet met elkaar overleggen!

Met de 3 varianten is het een leuk kaartspel voor jong en oud! Het is makkelijk te leren en je speelt het even snel tussendoor. Een potje duurt ongeveer 20 minuten.

 

 

Dale of Merchants 3 HOT Games

Dale of Merchants 3

Uitgekozen door HOT Games.

Dale of Merchants 3 is een deckbuilder voor 2-4 personen en geschikt voor spelers vanaf 14 jaar.

Men is op zoek naar een spoorwegbeheerder voor het bouwen van een spoorweg door heel Afrika. Maar hoe vind je een goede spoorwegbeheerder? Door het houden van een handelscompetitie natuurlijk!
Het doel is goederen verhandelen en een handelskraam bouwen. Je kunt elke kaart op verschillende manieren gebruiken. Dus wat ga je kiezen? Ga je bijvoorbeeld de kaartactie uitvoeren of wil je meer kaarten in je deck?
Het kaartspel is leuk vormgegeven met 6 verschillende dierenvolken, die elk hun eigen acties hebben.
Een potje duurt ongeveer 30-45 minuten.

 

 

BBC Earth Animals Identity Games Bordspel

BBC Earth: Animals

Uitgekozen door Identity Games.

BBC Earth: Animals is een heel mooi vormgegeven familiespel voor 2-4 personen vanaf 8 jaar.

Door middel van dit spel leer je spelenderwijs een heleboel grappige en interessante feiten over onze planeet en de prachtige wilde dieren die er leven. Dus 2 vliegen in één klap!
Je bekijkt filmpjes (via een website) en krijgt allerlei leuke vragen. Zonder internet kun je het ook spelen, maar dan gebruik je de bijgeleverde fotokaarten.
Geef het juiste antwoord, verzamel kaarten en verplaats je pion over het bord. Als je na 8 rondes op de eerste plaats staat, ben je de winnaar!
Een potje duurt ongeveer 45 minuten.

 

 

Game of Trains Kaartspel Bordspel

Game of Trains

Uitgekozen door Tucker’s Fun Factory.

Game of Trains is een erg leuk ontspannen kaartspel voor 2-4 personen vanaf 8 jaar.

Het is makkelijk om uit te leggen en je hebt maar een beetje tactiek nodig. Een spel dat altijd kan. Doel is simpel: je wagonnetjes in de goede volgorde zetten.
Maar je kunt elkaar lekker dwarszitten door een pestkaart te spelen. Dan moet bijvoorbeeld iedere speler de eerste, middelste of laatste kaart uit zijn trein weghalen. Dat kan je plannen lekker in de war schoppen.
De kaarten zien er mooi uit en elke kaart is uniek! Er staat geen tekst op de kaarten, dus het is ook goed te spelen als je de taal wat minder goed beheerst of wanneer je met kinderen speelt.
Een potje duurt 10-20 minuten.

 

 

The Key - Moord in Oakdale Club HABA Spel

The Key- Moord in Oakdale club

Uitgekozen door HABA.

Dit is een detective spel voor 1-4 personen vanaf 8 jaar.

De Oakdale Golfclub wordt opgeschrikt door heftige gebeurtenissen – er zijn drie mensen vermoord!
Jullie zijn de rechercheurs die de zaak gaan onderzoeken. Probeer alle aanwijzingen te vinden en met elkaar te combineren. Als je de juiste cijfercombinatie maakt kun je de moordenaars achter slot en grendel zetten!
Het gaat niet per sé om snelheid, maar om wie het meest efficiënt is. Uiteindelijk is die de winnaar.
Een potje duurt ongeveer 20 minuten.

 

 

a la carte intrafin

A la carte

Uitgekozen door Intrafin.

A la Carte is een familiespel voor 2-4 personen vanaf 8 jaar.

Is het hoog tijd om je culinaire vaardigheden aan te verbeteren? In dit spel krijgt elke speler krijgt een miniatuurpan en een kookplaat. Iedere beurt kun je proberen om het vuur hoger te zetten, je gerecht op smaak te brengen of proberen het recept van een andere kok te stelen. Het verwarmen van je kookplaat gebeurt met een dobbelsteen, en kan de temperatuur op ieders bord verhogen. Het kruiden van het gerecht is het belangrijkste van het spel. Let op dat je het gerecht niet verpest door te veel kruiden, want dan moet je het in de prullenbak gooien.
Een potje duurt ongeveer 30 minuten.

 

 

Ticket To Ride - Europe Bordspel

Ticket to Ride EU

Uitgekozen door Asmodee Nederland.

Ticket to Ride, voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar, is een klassieker onder de spelfanaten en elke versie die uitgebracht is heeft een leuke twist in het spelverloop. Europa heeft natuurlijk ook weer hele leuke toevoegingen: stations plaatsen of een tunnel claimen. Het is ook echt een familiespel, niet zo moeilijk om uit te leggen en niet al te moeilijk om te spelen. Iedereen zit lekker in zijn eigen bubbel uit te vogelen hoe die de opdrachten gaat vervullen en voor je het weet is het spel alweer gespeeld en weet je of je gewonnen hebt of dat de anderen net even iets handiger hun keuzes hebben gemaakt.
Een potje duurt ongeveer 45 minuten.

 


We hopen je met dit blog te hebben geïnspireerd voor leuke familiespellen cadeautjes. En dat mag natuurlijk ook gewoon een cadeautje voor jezelf zijn! Hier vindt je alle familiespellen.

De spellen staan op willekeurige volgorde. Een groot deel van de spellen in dit blog hebben we van de uitgevers ontvangen voor review. Maar we zijn niet gesponsord of betaald voor deze spellen.

Geinteresseerd? Ga dan naar een van de Spellenwinkels in Nederland en België of

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.