Blog Partyspellen 2022 Top-10 Spellenbunker

Partyspellen Cadeautips Top-10 van 2020

dinsdag 10 november 2020 AUTEUR: Mario Kerkhof LEESTIJD: 10 minuten

2020 is niet bepaald het jaar van de partyspellen door de covid-maatregelen, toch? Fout!! In 2020 zijn we massaal begonnen met videobellen via Zoom, Teams, Skype, Discords etc. En laten een aantal partyspellen nou prima geschikt zijn om via videobellen te spelen!

Voor dit blog over hebben de spellen-uitgevers hun 10 favoriete partyspellen uitgezocht. Spellenbunker zocht uit hoe die spellen zijn.

Lees ook de andere 3 blogs uit deze serie: 2-persoonsspellen, kinderspellen & familiespellen.

Dit is de party-spellen cadeau-tip top-10 van 2020. We beginnen met de spellen die je via videobellen kunt spelen.

 

Geef een HINT Partyspel Asmodee

Geef een Hint

Geschikt voor videobellen – 4 tot 10 personen – Uitgekozen door Asmodee Nederland.

Geef een Hint is een erg leuk partyspel. In de doos zit een soort wiel waar de kaarten op liggen. De rand van de doos is het scorespoor, heel leuk gedaan allemaal.

Ben je aan de beurt dan kies je een kaart. Je kunt van te voren al zien wat het thema van de kaart is en op welke manier je de hints moet geven (Tekenen, Praten, Neuriƫn of Uitbeelden).

Je krijg je een kaart met daarop 6 woorden. De eerste 5 moet je binnen 90 seconden omschrijven en laten raden door je teamgenoten. Het 6e woord is het verboden-woord.

Met de 450 kaarten ben je voorlopig niet uitgespeeld.

Dit spel is prima te spelen met videobellen via bijvoorbeeld Zoom. Je richt de camera van een extra telefoon of tablet/laptop op de doos. En een spelleider stuurt steeds een foto van de kaart via whatsapp naar de persoon die aan de beurt is.

 

Activity Partyspel Tuckers Fun Factory

Activity

Geschikt voor videobellen – 3 tot 16 personen (of meer!) – Uitgekozen door Tuckers Fun Factory.

Verwacht van dit spel niet al te veel diepgang. Maar wel een heleboel lol šŸ˜‚!

Het beste/leukste uit een aantal bekende partyspellen is samengebracht in Activty. Zo moet je in 2-4 teams je teamleden woorden laten raden door middel van omschrijven, tekenen of uitbeelden.

Niet moeilijk toch? Maar probeer jij nou maar eens een ‘pot pastasaus’ uit te beelden, of een vergiet šŸ˜±.

Dit spel zorgt voor hilarische situaties en een hoop gezelligheid. Extra leuk zijn de ā€˜open rondesā€™, dan mogen de andere teams ook meeraden en dus de punten afpakken.

Hoe speel je Activity via videobellen?
1 persoon is de quizmaster. Deze persoon richt zijn camera op het speelbord zodat iedereen kan zien wat de tussenstand is (wij gebruiken hiervoor een telefoonstatief). De Quizmaster loopt met de pionnen voor alle teams. Maar het belangrijkste werk van de quizmaster is dat hij/zij steeds een foto maakt van een nieuwe speelkaart en deze doorstuurt via Whatsapp naar de speler die aan de beurt is.

 

 

30 Seconds bordspel partyspel

30 Seconds

Geschikt voor videobellen – 3 tot 99 personen – Uitgekozen door Spellenbunker.

Dit spel is niet door de uitgevers uitgekozen (999 Games), maar hebben we zelf toegevoegd aan de lijst omdat deze klassieker een ideaal spel is om tijdens Corana te spelen via videobellen.

Waar tekenen, neuriƫn of uitbeelden via een camera best goed mogelijk is. Hoef je in dit spel alleen maar woorden te omschrijven aan je team. Hierdoor speelt het lekker vlot.

Ben je aan de beurt, dan gooi je eerst met de dobbelsteen 0, 1 of 2, dit zijn je minpunten. Op je kaartje staan 5 woorden die je binnen de tijd moet omschrijven aan je team. Ieder geraden woord is dan weer een pluspunt.

Dit spel moet je echt met een flinke groep spelen. We hebben dit spel al een aantal keer via Zoom gespeeld met groepen van 20 Ć” 30 personen.

Zorg dat je met een extra apparaat inlogt op zoom (of een andere videodienst) en richt de camera van dit apparaat op het speelbord. 1 persoon is de spelleider en zorgt dat de scores worden bijgehouden op het speelbord en gooit ook de dobbelstenen. De spelleider stuurt de speler die aan de beurt is steeds een foto via Whatsapp van de kaart met de te omschrijven woorden.

Lees ook de Spellenbunker review door Sam van 30 Seconds.

 

 

Trice Woordspel Identity Games

Trice

Geschikt voor videobellen – 1 tot 7 personen – Uitgekozen door Identity Games.

Voor de liefhebbers van spelletjes als Scrabble & Boggle is er goed nieuws: Identity Games heeft dit jaar het nieuwe woordspel Trice uitgegeven.

Je gooit 3 dobbelstenen: 1 steen bepaalt de begin letter, 1 bepaalt de eindletter en 1 bepaalt het aantal letters van de woorden.

Bedenk nu binnen de tijd zoveel mogelijk woorden. Voor ieder woord ontvang je 1 punt.

Lastiger dan je denkt. De combinatie beginletter en woordlengte is nog wel te doen. Maar die eindletter maakt het zo lastig hƩ?

Wist je trouwens dat dit spel is verzonnen door John de Mol?

Met een klein beetje creativiteit kun je dit spel uitstekend via videobellen spelen.

Lees hier de Spellenbunker review van Sam over Trice.

 

 

Fiesta de los Muertos Partyspel Geronimo Games

Fiesta de los Muertos

4 tot 8 personen – Uitgekozen door Geronimo Games.

Een partyspel over de doden, dat zal dan wel een dooie boel zijn zou je denken. Nou, mooi niet!

In het partyspel Fiesta de los Muertos haal je herinneringen op aan bekende personen en bedenken jullie waar zij het meest om bekend stonden.

Je omschrijft met Ć©Ć©n woord een persoon op je spelersbordje en geeft het door aan de volgende speler. Deze speler wist dat woord uit en vervangt het door een soortgelijk woord en zo gaat het door.

Uiteindelijk staat er dus een totaal ander woord en moeten je medespelers raden welk persoon jij omschrijft.

Fiesta van Geronimo Games is een van de leukste nieuwe spellen in het party genre van 2020.

 

 

Poule Poule Kaartspel HOT Games

Poule Poule

2 tot 8 personen – Uitgekozen door HOT Games.

Eieren tellen? Dat is toch een eitje zou je denken. De spelleider legt de kaarten op een stapel en jij telt 1 ei, 2, 3, 4, 5.. je roept ā€œPoule Poule!!ā€ en slaat hard op de tafel.

Maar dan blijkt al snel dat je door de storende elementen als kippen & vossen helemaal niet zo goed hebt geteld als je dacht.

In dit hillarische spel van HOT Games gaat het erom dat je alert, snel en geconcentreerd bent en een kEIgoed geheugen hebt.

 

 

Hellapagos Bordspel 999 Games

Hellapagos

3 tot 12 personen – Uitgekozen door 999 Games.

Jij en je medespelers hebben schipbreuk geleden, en zijn gestrand op het strand van een onbewoond eiland. Blij dat je het overleefd hebt natuurlijk. Maar nu komt er een orkaan aan, dus tijd om te ontsnappen!

Overleven is nu natuurlijk het eerste waar je mee bezig bent, dus water en voedsel zien te vinden op het eiland is prioriteit nummer 1. Maar wat nou als er blijkt dat er niet genoeg is voor iedereen? Dan wordt er gestemd op wie er mag overleven, dus zorg maar dat je medespelers jou heel aardig vinden.

Hellapagos is een coƶperatief overlevingsspel. Hoewel het samenwerken natuurlijk snel ophoudt als het op overleven aankomt. Het is een hilarisch partyspel waarin je ware aard naar boven komt.

 

 

Just One Bordspel

Just one

3 tot 7 personen – Uitgekozen door Asmodee BelgiĆ«.

Just One is een coƶperatief partyspel jullie werken dus allemaal samen, en niet in teams zoals in de meeste andere partyspellen. Jullie moeten met z’n allen zoveel mogelijk woorden zien te raden.

Alle spelers, behalve de speler die aan de beurt is, krijgen het te raden woord te zien. Nu gaan al deze spelers in het geheim een woord opschrijven die hen aan het te raden woord doen denken. Dit zijn de tips voor de actieve speler.

Vervolgens worden al deze geheime tips met elkaar vergeleken. Alle dubbele tips doen niet meer mee. Alle overgebleven tips worden nu aan de actieve speler getoond en die moet nu dus het woord gaan raden.

Een spel Just One duurt 13 rondes, maar is voorbij voordat je het weet. En daarna wil je waarschijnlijk snel nog een potje spelen.

 

 

Escape Tales - Low Memory Bordspel

Escape Tales: Low Memory

1 tot 4 personen – Uitgekozen door White Goblin Games.

Dit meeslepende coƶperatieve avontuur brengt je naar het jaar 2060. Je wordt wakker op de bank en ontdekt dat je huis een puinhoop is. Maar je kan je helemaal niets meer herinneren van de vorige avond. Je besluit de perfecte tool voor deze situatie te gebruiken, de geheugenscanner. Maar dan…

Escape Tales: Low Memory is een Escape room in kaartspel vorm waarin de spelers in de huid kruipen van de 3 personages die gedurende het verhaal steeds meer met elkaar te maken krijgen.

Hoewel dit spel volgens ons eigenlijk niet helemaal in de categorie partyspellen thuis hoort, is het zeker een heel leuk spel om tijdens een kleine ā€˜partyā€™ te spelen.

 

 

Alice in Wordland Bordspel Intrafin

Alice in Woordland

3 tot 8 personen – Uitgekozen door Intrafin.

Jij en je medespelers doen een theekransje bij de Hartenkoningin.
En jullie zijn allemaal een karakter uit de bekende tekenfilm.

Ieder karakter heeft speciale eigenschappen waardoor je extra voordelen hebt of andere personen kunt dwarszitten. Iedere ronde zijn er een discussie-onderwerp & 3 verboden letters.

Noem nu binnen de tijd een woord dat daar mee te maken heeft, maar gebruik niet die verboden letters. Noem je een woord met de verboden letters dan lig je uit de ronde. Uiteindelijk blijft er 1 persoon over en die krijgt de punten van die ronde.

Als je aan de beurt bent moet je ook nog eens binnen de tijd antwoorden en een mep op de theepot geven. Ben je te langzaam dan lig je uit de ronde. De theepot maakt trouwens een heel irritant muziekje, waardoor je nog meer moeite hebt om je te concentreren op je opdracht.

 


We hopen je met dit blog te hebben geĆÆnspireerd voor leuke partyspellen cadeautjes. En dat mag natuurlijk ook gewoon een cadeautje voor jezelf zijn! Hier vind je alle partyspellen.

De spellen staan op willekeurige volgorde. Een groot deel van de spellen in dit blog hebben we van de uitgevers ontvangen voor review. Maar we zijn niet gesponsord of betaald voor deze spellen.

Geinteresseerd? Ga dan naar een van de Spellenwinkels in Nederland en België of

HEY WACHT!

Geef je hier op voor onze nieuwsbrief

Je mist dan nooit meer het laatste Spellenbunker nieuws!

Nieuwsbrief

Om onze website goed te laten werken, gebruiken we cookies. Klik op 'Meer info' om ons Privacybeleid te lezen.